Adventi est az óbudai regös gyerekekkel

Az Akadémiai Szalon hagyományaihoz híven december 18-án is meghívta az óbudai regös gyerekeket, akik adventi estjükkel örvendeztették meg a jelenlévő akadémikusokat és művészeket. Utóbbiak ezt követően megtekintették a Csókay András idegsebészről készült portréfilmet, amelyben a világhírű orvos hitének gyökereiről és mindennapokban megtapasztalt valóságáról mesélt. Az eseményen mások mellett részt vett prof. em. Fekete György, az MMA tiszteletbeli elnöke is.
18. december 2019

Vörös Győző könyvbemutatója: Machaerus III

Digitális könyvbemutató keretében ismertette 2019. január 16-án a Kecske utcai Makovecz-szalonban Vörös Győző ókorkutató, ásatásvezető, a Holt-tenger partján folyó szentföldi magyar régészeti misszió legújabb kutatási eredményeit rögzítő Machaerus III című kötetet. Az est háznagyi teendőit Juhász Judit látta el.

16. januar 2019

A Patrónus Arts Alapítvány díjátadója

Átadták a Patrónus Arts Alapítvány díjait 2018. december 19-én. Idén az irodalmi kategóriában Baán Tibor költő, a zenei kategóriában pedig Mechler Anna karnagy munkásságát ismerte el az alapítvány kuratóriuma.

19. december 2018

Transzcendencia a magyar költészetben

Beszélgetés Tornai József költővel és Tornai Szabolcs íróval

Apa és fia. Két – azonos szellemi tőről fakadó, egymást éltető – nemzedék: a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és József Attila-díjas Tornai József költő és fia, Tornai Szabolcs író vitatta meg 2018. december 12-én, a Kecske utcai Makovecz-szalonban a magyar költészetben jelenlévő transzcendencia világát.

12. december 2018

Sára Sándor köszöntése

Sára Sándort a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-nagydíjas és Balázs Béla-díjas magyar operatőrt, filmrendezőt, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagját 85. születésnapja alkalmából köszöntötték a Kecske utcai szalonban december 5-én.

5. december 2018

Női vonal

Geszler Mária keramikusművész előadása

A Geszler Mária keramikusművész tollából született Női vonal című könyvet mutatta be november 28-án a háznagy, Keserü Katalin művészettörténész.

28. november 2018
Første Last