2023. december 6. ǀ 19:00 – Magyarország 365 fotópályázat díjátadó ünnepsége

A díjakat a zsűri tagjai adják át, többek között Haris László fotóművész, az MMA elnökségi tagja.

2023. december 6. ǀ 15:00 – Gyenes Zsolt: "Látható hangzás – Vizuális zene a magyar kortárs művészetben" ǀ könyvbemutató

A könyv megjelenését és a rendezvényt a Magyar Művészeti Akadémia Pécsi Regionális Munkacsoportja és a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

2023. december 5. ǀ 18:00 – Keddi Kaleidoszkóp ǀ Dohnányi-kutatás 150−4

Kusz Veronika zenetörténésszel, az MMA Művészetelméleti Tagozatának ösztöndíjasával Berlász Melinda Széchenyi-díjas zenetörténész, az MMA rendes tagja beszélget az MMA irodaházában.

2023. december 5. ǀ 17:00 – Hatkezes ǀ Zalán Tibor és Géczi János közös estje

Zalán Tibor József Attila-díjas költővel, az MMA levelező tagjával és Géczi János költővel a Forrás folyóirat főszerkesztője, Füzi László beszélget. Az esemény támogatója a Magyar Művészeti Akadémia.

2023. december 2. ǀ 15:00 – Kecskemét művészeti műhelyei, szimpóziumai, alkotótelepei a kecskeméti művészteleptől napjainkig ǀ konferencia

A Magyar Művészeti Akadémia Kecskeméti Regionális Munkacsoportja és a Kecskeméti Katona József Múzeum rendezvénye.

2023. december 1-3. – XVIII. Keceli Országos Fazekas Kiállítás

Tizennyolcadik alkalommal találkoznak a fazekasok Kecelen, közöttük idén is kiállító lesz Kovács László fazekasmester, az MMA levelező tagja, Albert Attila fazekasmester, az MMA művészeti ösztöndíjasa, Madár Helga fazekas, az MMA művészeti ösztöndíjasa, valamint Kozák Éva, fazekas, a népművészet mestere, az MMA köztestületi tagja. A rendezvény támogatója a Magyar Művészeti Akadémia. 

2023. november 30. ǀ 18:00 – Kovács István: Film – Költészet – Történelem ǀ könyvbemutató

A Magyar Napló Kiadó és a FOKUSZ Egyesület rendezvényén Kovács István költő, történész, az MMA rendes tagja Film – Költészet – Történelem című könyvét mutatják be.

2023. november 30. ǀ 16:00 – „ÉPÍTŐ -MŰVÉSZEK" ǀ kiállítás

Az MMA Építőművészeti Tagozatának rendezvényén megtekinthető lesz a tagozat köztestületi tagjainak munkáiból készült reprezentatív válogatás. 

2023. november 29-30. ǀ Lokalitás és globalitás a művészetben és az építészetben – A helyi szellemi műhelyek és közösségek szerepe ǀ konferencia

Az MMA Miskolci Regionális Munkacsoport és az MTA-MAB Építészeti Szakbizottság 2023. évi Tudományünnepi közös programját a miskolci MAB-székházban rendezik meg. A kétnapos konferencián számos akadémikus részt vesz. 

2023. november 29. ǀ 17:00 – A középkori és kora újkori várfalak és erődítések a veszprémi várban az újabb kutatások tükrében

Az MMA Veszprémi Munkacsoportja és az MTA Veszprémi Akadémiai Bizottsága programja. Szoboszlay Gergely (Magyar Nemzeti Múzeum) előadásának címe: A középkori és kora újkori várfalak és erődítések a veszprémi várban az újabb kutatások tükrében című előadására.

2023. november 29. ǀ 09:00 – Építészet a modern(izmus) után ǀ konferencia

Az MCC és a Scruton közös konferenciája a poszt-posztmodern időszak építészeti kérdéseire és tendenciáira igyekszik reagálni. A délutáni programban Turi Attila, az MMA elnöke és Gutowski Robert építész, az MMA levelező tagja, valamint Lánszki Regő építészeti államtitkár is részt vesz.

2023. november 28. ǀ 17:00 – Gajdó Tamás: Huszti Péter ǀ könyvbemutató és pódiumbeszélgetés

Az MMA Kiadó rendezvényén Huszti Péter színművésszel és Gajdó Tamás színháztörténésszel, a kötet szerzőjével Nagy Viktor, az MMA Színházművészeti Tagozatának vezetője beszélget. 

2023. november 27. 17:00 – APAKÖNYV és… ǀ Az MMA Élőfolyóirat estje

A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata Élőfolyóirat estjén (IX. évfolyam, 5. szám) Orosz István íróval, az MMA rendes tagjával Steiner Petra, a kecskeméti Katona József Könyvtár munkatársa beszélget.

2023. november 25. ǀ 19:00 – Dobozy Borbála csembalóestje

Dobozy Borbála csembalóművésztől, az MMA rendes tagjától a magyarkanizsai koncerten ismert Bach műveket hallhat a közönség. Az est támogatója a Magyar Művészeti Akadémia, szervezője a Regionális Kreatív Műhely (Magyarkanizsa), az MMA Szegedi Regionális munkacsoportja, a szegedi Bartók Béla Művészeti Kar, a szegedi Bartók Béla Művészeti Kart Támogató Alapítvány.

2023. november 22-23. | Tudomány és művészet találkozása - Mesterséges intelligencia, virtuális valóság és a művészetek

A Magyar Tudományos Akadémia „A magyar tudomány ünnepe" elnevezésű programsorozata csaknem két évtizede várja a tudomány iránt érdeklődőket az MTA székházába. A Magyar Művészeti Akadémia idén is részt vesz a programban, november 22-én Makovecz Imre szellemi öröksége az építészetben és azon túl címmel Turi Attila, az MMA elnöke tart előadást a tudományünnepen.

2023. november 22. ǀ 19:00 – "Vígan élem világom" ǀ Bokros Trió és vendégei koncertje

Szerényi Béla, Szerényi Domonkos, Barabás András Balázs és barátaik Bobély Mihály, ifj. Szerényi Béla muzsikálnak a Hagyományok Házában. 

2023. november 22. ǀ 17:00 – Bodonyi 80 ǀ kamarakiállítás

Bodonyi Csaba építész, az MMA rendes tagja munkásságát bemutató kamarakiállítás nyílik a miskolci Kós-házban a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Építész Kamara szervezésében. 

2023. november 22. ǀ 9:00 – A „színes város" ǀ Társművészetek a kortárs építészetben ǀ konferencia

Az eseményen részt vesz Dévényi Sándor építész, a nemzet művésze, az MMA rendes tagja. A konferenciát támogatja a Magyar Művészeti Akadémia.

2023. november 22.| 10:00 - Konferencia és kiállítás Kozma Lajos munkásságáról

A konferencia új aspektusokból is vizsgálja az építész, grafikus és iparművész, Kozma Lajos (1884-1948) életművét. 

2023. november 18. - 2024. február 25. – Generációk ǀ Fotókiállítás az MMA-ösztöndíjasok alkotásaiból

A Pesti Vigadóban nyíló kiállítás szervezője az MMA Film- és Fotóművészeti Tagozata.

// ]]>