2020. szeptember 18. | 18.00 – A Magdolna című játékfilm bemutatója

Az Uránia Nemzeti Filmszínház nagytermében mutatják be a Magdolna című játékfilmet, ami szeptember 17-től országszerte látható a mozikban, Budapesten az Uránia, a Puskin és a Tabán moziban. A film elkészítését a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.
A Magdolna Buvári Tamás játékfilmje, gyártója és forgalmazója a veszprémi Szeretfilm Stúdió. A film közösségi finanszírozásban valósult meg, együttműködésben az Európa Kulturális Fővárosa Veszprém - Balaton 2023 programsorozattal.
A film Magdolna két drámai napját mutatja be. Egy napsütéses napot, amikor 1933-ban, 12 éves korában sorsára nézve egy rejtélyes „üzenetet" kap. És az utolsó napját, amelyben elkerülhetetlen számára az áldozathozatal és a halál. Ez utóbbi nap a II. világháború egyik utolsó napja Magyarországon, amikor az orosz hadsereg megérkezik a balatoni régióba, és egy orosz katona meggyilkolja Magdolnát.
A film zeneszerzője Szirtes Edina Mókus. Főszereplői Nagy Katica, Buvári Villő, szereplői többek között Danis Lídia, Trokán Anna, Turós-Máté Kinga, Hegyi Zoltán, Fehér László, Horváth Csaba. A film fényképezéséért 2020. februárjában Tóth Zsolt elnyerte a III. Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny díját.
A film díszbemutatója a Veszprém – Balaton Filmpikniken volt szeptember 4-én, nyilvános premierje a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválon szeptember 9-én.

A vetítés után közönségtalálkozóra kerül sor szintén a nagyteremben.

Jegyfoglalás és vétel itt.
 
Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház (1088 Budapest, Rákóczi út 21.)
A mozi épületében a maszk viselése kötelező!
Kalendář
// ]]>