2019. november 20. – „Ágyúk és virágok" – Cziffra György emlékezete | konferencia

November 20-án Ágyúk és virágok" – Cziffra György emlékezete címmel a Cziffra Fesztivál és a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete közös rendezésében először valósul meg nemzetközi tudományos műhelytalálkozó, amely Cziffra György életművét három szempont szerint dolgozza fel. A rendezvényen hazai és nemzetközi kutatók, valamint pályatársak tekintik át a kutatás már meglévő eredményeit. A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni 2019. november 6-ától lehet az MMA-MMKI honlapján.

2019. november 17. | 17.00 – Kárpát-medencei Magyarok Zenéje 2019 – gálakoncert

A Kárpát-medence magyarságának és nemzetiségeinek kulturális találkozása – diákok és felnőttek részére. Helyszín: Pesti Vigadó, az MMA székháza. A rendezvényt – ahogy a korábbi években – támogatja a Magyar Művészeti Akadémia.

2019. november 16. | 19.00 – „Minden forrásom Belőled fakad" – Zenei és lelki készület a 2020. évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előtt

Horváth Márton Levente orgonaművész, zeneszerző (az MMA 2015/2016. évi ösztöndíjasa) és Csereklyei Andrea énekművész (az MMA 2014/2015. évi ösztöndíjasa) hangversenye a Felsővízivárosi Szent Anna-plébániatemplomban az MMA Zeneművészeti Tagozat szervezésében.

2019. november 15. | 17.00 – Kovács Péter emlékkiállítása Tatabányán

A Kortárs Galéria 2019. évi utolsó kiállítása Kovács Péter, Munkácsy- és Kossuth-díjas grafikus- és festőművész, az MMA néhai tagja alkotásait mutatja be. A szervezés még a művész közreműködésével kezdődött, de váratlan halála miatt felesége és a szintén grafikus fia fejezte be a tárlatra szánt művek válogatását. Támogató: Magyar Művészeti Akadémia.

2019. november 10. | 15.00 – Szindbád, Bon voyage! – Gyulai Líviusz mozgó- és állóképei az Urániában

Gyulai Líviusz, a Kossuth-díjas grafikusművész és animációsfilm-rendező, a nemzet művésze, az MMA rendes tagja lesz az Uránia vendége, aki összetéveszthetetlen kézjegyével, rajzainak utánozhatatlan humorával hat évtizede meghatározó mestere a magyar képkultúrának. A rendezvény a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával jön létre. Helyszín: Díszterem és kávézó

Kalendář
// ]]>