2019. december 10. | 16.00 – Ázsiai történeti fotográfiák I. | kötetbemutató

A Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum és a Magyar Művészeti Akadémia – az MMA Kiadó gondozásában megjelent – Ázsiai történeti fotográfiák című könyvsorozata első kötetének bemutatója. A bemutatásra kerülő kötet: Fodor Gábor – Kardos Tatjána: Látogatás az Oszmán Birodalomban. Dr. Bozóky Dezső képei 1905–1906.

2019. december 8. | 19:30 – Fókuszban a fagott

A Zeneművészeti Tagozat nagy sikerű „Fókuszban a cselló" hangversenysorozata után a fagott kerül középpontba Magyarország legjobb fagottművésze, Lakatos György, az MMA 2019–2020. évi tagozati ösztöndíjasa ötlete és műsorszerkesztése alapján. Helyszín: Pesti Vigadó, Sinkovits Imre Kamaraszínpad.

2019. december 6. – 2020. február 2. – Képpraxisok 2 | Jankovics Marcell

Az úttörő módon szerkesztett, nagysikerű Képpraxisok 2014-es kiállításegyüttes kibővített folytatását kínáljuk a Műcsarnok téli szezonjában. A Képpraxisok 2. átfogó cím alatt egyéni utakat járó, kísérletező életművek futnak össze a Műcsarnok terében a festészet, grafika, plasztika, videó és fotó műfajaiban. Ezek egyikén Jankovics Marcell szerteágazó művészeti tevékenységének bemutatására vállalkozunk, fókuszba állítva grafikai-képzőművészeti tevékenységét.

2019. december 4. – 2020. február 2. – Csomópontok – Turi Attila építész és alkotótársainak kiállítása

Turi Attila építőművész és alkotótársainak Csomópontok című kiállítása december 4-től várja látogatóit a Pesti Vigadóban. A kiállított műveket átszövi a Makovecz Imre nevével fémjelzett organikus iskola és a Kós Károly Egyesülés szellemisége. A pályaképek a családi házaktól az iskolákon át a vörösiszap-katasztrófa utáni újjáépítési munkákig ívelnek.

2019. december 3. | 19:00 – Hatvan év tánc – Stoller Antal Huba koreográfus portréműsora

Az idén 75 éves Stoller Antal Huba koreográfus portréműsora a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaraszínpadán élő tánccal, vetített emlékekkel.

// ]]>