Fotó: Banczik Róbert

A Kecskeméti Képzőművészek Közössége él és éltet

Jubileumi kiállítás a művésztelepek együttműködése jegyében

Fennállásának 35. évfordulóját ünnepeli a Kecskeméti Képzőművészek Közössége, a Látlelet 2023 című kiállítással. Ebből az alkalomból a tárlat keretében egy-egy alkotással bemutatkoznak a Nagybányai Művésztelep és a Szolnoki Művésztelep kiválasztott alkotói, valamint a Magyar Művészeti Akadémia Kecskeméti Regionális Munkacsoportjának képzőművész tagjai. A kiállítás 2023. december 31-ig látogatható a Hírös Agora Kulturális Központ Kodály termében.
6. prosinec 2023

Omnis rerum memoria

Jovián György kiállítása Kolozsváron

Jovián György festőművész, az MMA rendes tagja alkotásaiból nyílt egyéni időszaki kiállítás november 15-én a kolozsvári Bánffy-palota földszinti termeiben. A Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa és a Művészeti Múzeum által szervezett tárlat a szilágysomlyói születésű művész első önálló kiállítása a múzeumban.

22. listopad 2023

Bemutatták Szemadám György Quodlibet című albumát

Quodlibet címmel tavasszal volt megtekinthető Szemadám György Munkácsy Mihály-díjas kiváló művész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagjának tárlata a Pesti Vigadó földszinti kiállítótermében. Akár a kiállítás epilógusának is tekinthető az MMA Kiadó gondozásában azonos címmel megjelent könyv, amelyet november 15-én mutattak be a köztestület Makovecz Imre utcai szalonjában.

21. listopad 2023

A poénon túl

Sajdik Ferenc lelki gazdagságról, a Pom Pom című mese születéséről és Csukás István humanizmusáról

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Nemzet Művésze címet adományozott Sajdik Ferenc Kossuth-díjas grafikus, karikaturistának november 3-án, pénteken a Pesti Vigadóban. Az elismert művész 93 évesen is alkot, könyvillusztrációkat rajzol és téli képeket fest. Éljen a humor télen, nyáron! – mondja mosolyogva, persze erre a felszólításra fütyül a világ.

5. listopad 2023

A látható érték

A magyar festészet napja 2023

Több mint száz kiállítás várta és várja az érdeklődőket országszerte és a határon túl a huszonegyedik alkalommal megvalósuló Magyar Festészet Napja program­sorozat alkalmával, ami november közepéig tart. Október 14-én Törökbálinton díjátadót és kiállítás­megnyitót tartottak. A központi tárlatnak, amit a Magyar Művészeti Akadémia idén is támogat, a törökbálinti Gallery Max ad otthont. A kiállítás magába foglalja a doyenek-festőmesterek, a középgeneráció és a fiatal generáció műveit.  A megnyitón többek között az MMA Képzőművészeti Tagozatának szakmai különdíját is átadták, amit minden évben egy művészetében érett, szakmailag kiemelkedő személy vehet át a közép­generációból.

18. říjen 2023

Hagyomány és folytonosság

Megnyílt a 69. Vásárhelyi Őszi Tárlat

Hódmezővásárhelyen október 8-án, az Alföldi Galériában nyílt meg ünnepélyes keretek között az idei, 69. tárlat, ahol a megnyitón több elismerést is átadtak. A Hódmezővásárhely városa és a Magyar Művészeti Akadémia által közösen alapított Rudnay Gyula Művészeti Ösztöndíjat Szabó Franciska festőművész nyerte el. A Magyar Művészeti Akadémia által felajánlott díjban Sejben Lajos képzőművész részesült. A zsűri tagja volt többek között Barabás Márton festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. A december 3-ig tartó kiállításon 139 művész 174 alkotásával találkozhat a közönség az Alföldi Galériában.

10. říjen 2023
Posledních