Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
19. říjen 2020
A 25 éves Helikon folyóiratot ünnepelték

A 25 éves Helikon folyóiratot ünnepelték

A folyóirat egykori és jelenlegi szerkesztői olvastak fel műveikből a kolozsvári Helikon megalapításának 25. évfordulója alkalmából hétvégén a kolozsvári magyar főkonzulátuson. 

2. březen 2015

Közelképek írókról

A Magyar Művészeti Akadémia kiadásában megjelent Közelképek írókról című kismononográfia-sorozat első öt kötetét február 26-án 17 órakor mutatták be a Pesti Vigadó Makovecz termében.

26. únor 2015

Tiszteletvacsorát adott Kányádi Sándornak az államfő

Irodalmi munkásságának elismeréséért tiszteletvacsorát adott Áder János köztársasági elnök Kányádi Sándornak február 24-én este a Sándor-palotában a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas költő első könyve megjelenésének 60. évfordulója alkalmából.

25. únor 2015

Átadták a Balassi-emlékkardokat

A Balassi Bálint verseit anyanyelvére fordító Muzafer Dzaszohov oszét költőt és műfordítót, valamint Kiss Anna költőt díjazták az idén a Balassi Bálint-emlékkarddal. A rangos irodalmi kitüntetést február 14-én vehették át a díjazottak Budapesten, a Gellért Szállóban.

16. únor 2015

Beszélgetés a művészetről Magyarkanizsán

A Magyar Művészeti Akadémia tagjaival tartottak beszélgetőestet Magyarkanizsán. A rendezvényt Vallomások a művészetről címmel szervezték meg az Art Caffé-ban. Az est vendégei Ráckevei Anna, Jászai Mari-díjas színművésznő, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház igazgatója és Ferdinandy György, József Attila-díjas író volt. Velük Pécsi Györgyi kritikus, Léphaft Pál karikaturista és Bicskei Zoltán, a szervező Regionális Kreatív Műhely igazgatója beszélgetett.

10. únor 2015
První Posledních