Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
19. říjen 2020

Betilthatatlan szívdobogás

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján Petrás Mária népdalénekes, keramikusművész és Döbrentei Kornél költő, író közreműködésével tartottak megemlékezést Óbudán, a Térszínházban. A művész házaspár a társulatot alapító, Bucz Hunor igazgató-rendező meghívásának eleget téve a költészet és a zene ihletett terében tartott közös esttel hajtott főt az áldozatok emléke előtt.

10. březen 2015

A börtön virágai

Egy márciusi estén lenyűgöző élményben lehetett része annak, aki ellátogatott a Pesti Vigadó Kamaraszínházába. Az érdeklődők Tóth Erzsébet műfajilag nehezen besorolható, a dráma formájához tökéletesen alkalmazkodó Kőrózsa című zenés előadásán vehetett részt. 

10. březen 2015

A lázadó író – előadás Határ Győzőről

Határ Győző Kossuth-díjas íróról, a Magyar Művészeti Akadémia posztumusz tiszteletbeli tagjáról Komoróczy Emőke, az irodalomtudományok kandidátusa tartott előadást március 3-án a kaposvári Takáts Gyula Emlékházban.

4. březen 2015

A sátán fattya a Gózon Gyula Kamaraszínházban

A Pesti Vigadó Kamaraszínházában rendezett ősbemutató után újból látható Nagy Zoltán Mihály A sátán fattya című műve. A monodráma a Gózon Gyula Kamaraszínházban március 13-án 19.00 órakor tekinthető meg.

3. březen 2015
A 25 éves Helikon folyóiratot ünnepelték

A 25 éves Helikon folyóiratot ünnepelték

A folyóirat egykori és jelenlegi szerkesztői olvastak fel műveikből a kolozsvári Helikon megalapításának 25. évfordulója alkalmából hétvégén a kolozsvári magyar főkonzulátuson. 

2. březen 2015
První Posledních