Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
19. říjen 2020

Végső búcsút vettek Lászlóffy Csaba költőtől

Családtagjai, barátai, ismerős és ismeretlen tisztelői vettek búcsút április 17-én délután Lászlóffy Csabától a Házsongárdi temetőben.

20. duben 2015

Vathy Zsuzsát köszöntötték születésnapja alkalmából

Vathy Zsuzsával születésnapja alkalmából Temesi Ferenc beszélgetett a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A zenével és az életmű egy-egy írásának felolvasásával színesített esten szó esett az írónő néhai férjéről, Lázár Ervinről is.

15. duben 2015

Elhunyt Lászlóffy Csaba József Attila-díjas költő, író, műfordító, szerkesztő

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Lászlóffy Csaba József Attila-díjas költő, író, műfordító, szerkesztő, az MMA rendes tagja 2015. április 14-én, hosszú betegség után elhunyt. 

15. duben 2015

A költészet napja alkalmából Versmaraton a Thália Színházban

A kortárs költőink olvassák fel verseiket a Thália Színház Arizona Stúdiójában április 10-én, pénteken délelőtt tíz órától este tízig.

9. duben 2015

Ács Margit bemutatkozó estje Kassán

A Kassa Óvárosában, Löffler Béla szobrászművész egykori villájában működő Rovás Akadémia – tagjai öndefiníciója szerint „a művészek szabad egyesülete" – rendszeresen meghívja a Magyar Művészeti Akadémia tagjait egy-egy bemutatkozó estre. Ács Margit író volt az egyesület vendége február 23-án. 

29. březen 2015
První Posledních