Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
19. říjen 2020

Kányádi Sándor kapta idén a Stephanus-díjat irodalom kategóriában

A XXIII. Szent István Könyvhét megnyitójának keretében május 11-én, hétfőn átadták az idei Stephanus-díjakat.

12. květen 2015

Benkő Samu kapta az MTA Arany János-életműdíját

Rangos elismerések, köztük az Akadémiai Aranyérem és az Akadémiai Díjak átadásával, valamint a 21. század szupermikroszkópjáról szóló tudományos előadással kezdődött május 4-én a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) 186. közgyűlése Budapesten. A jelentős tudományos munkásságú külhoni magyar tudósok elismerésére szolgáló Arany János-életműdíjat Benkő Samunak, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjának adományozták 2015-ben. 

5. květen 2015

Az asztal ugat, a szék nyerít, az abrosz nyávog

Páskándi Géza Kalauz nélkül című művének ősbemutatója

Páskándi Géza író (1933. május 18. – 1995. május 19.), az MMA posztumusz tiszteleti tagja Kalauz nélkül című abszurdoid játékának ősbemutatóját tartották április 24-én Óbudán, a Térszínházban.

30. duben 2015

Üzenetek W.Sh.-től

Az idén 150 éves Vigadóban került megrendezésre az Üzenetek W.Sh.-től című est, mely Katona Szabó Erzsébet és Kodolányi Gyula művein keresztül igyekezett többet megmutatni a költőóriás, William Shakespeare munkásságából.

29. duben 2015

Emlék az ember

Dobai Péter költővel találkoztak az olvasók Miskolcon

Dobai Péter a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas költő, író, forgatókönyvíró, filmrendező volt vendége a miskolci Feledy-házban rendezett legutóbbi közönségtalálkozónak április 17-én.

20. duben 2015
První Posledních