Csík János és zenekara

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Immáron hagyomány, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Dísztermében minden tavasszal és ősszel színvonalas gálaműsor keretében tiszteleg a szépirodalom jeles alkotói és azok alkotásai előtt. A 2015-ben útjára indított, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Wiegmann Alfréd szerkesztésében és rendezésében magvalósuló rendezvénysorozat összeállításánál az egyik fő szempont, hogy az valamilyen aktualitáshoz vagy évfordulóhoz kapcsolódjon.
19. říjen 2020

Elkezdődött a Tokaji Írótábor

A globalizáció és a nemzeti identitás megőrzésének lehetősége – idén ezzel a témával rendezik meg a Tokaji Írótábort augusztus 12. és 14. között.
 
Az évente egyszer megvalósuló rendezvényt mások mellett a Magyar Művészeti Akadémia is támogatja.

12. srpen 2015

Bella István-emlékév

Bella István idén ünnepelné 75. születésnapját. A Kossuth- és József Attila-díjas költő, műfordító Sárkeresztúron nevelkedett, s a születésnapi megemlékezés keretében, a róla elnevezett Művelődési Házban és Könyvtárban hirdették meg az augusztus 7-én kezdődő Bella István-emlékévet.

5. srpen 2015

Irodalmi diáktábor a Nagy Gáspár Emlékházban

A Nagy Gáspár Alapítvány középiskolás fiatalok számára szervezett irodalmi tábort a bérbaltavári Emlékházban 2015. június 24–26. között. 

7. červenec 2015

Megjelent Lázár Ervin novelláskötete angol fordításban

Lázár Ervin Csillagmajor című novelláskötete most angol fordításban is megjelent The Devil's Horseshoe and Other Stories (Az ördög patkója és más történetek) címmel a Corvina Kiadó gondozásában. A Szöllősy Judith által készített műfordítás munkáját a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

26. červen 2015

A lét abszurd és paradox

Interjú Tornai Józseffel az MMA Nagydíjának odaítélése alkalmából

Tornai József költő, aki másokkal együtt tavaly elnyerte a Nemzet Művésze kitüntetést, idén az MMA éves közgyűlésén megkapta a Magyar Művészeti Akadémia Nagydíját, egyrészt az utóbbi években nyújtott kiemelkedő művészi tevékenységéért, másrészt több mint fél évszázados alkotói munkásságáért. Ebből az alkalomból kérdeztük újabb versesköteteiről és legfrissebb munkájáról, amely a könyvhétre jelent meg a Gondolat Kiadónál Vízesések robaja címmel.

10. červen 2015
První Posledních