Gyertyagyújtással emlékeztek az elhunyt Csoóri Sándorra

Bemutatták a Metszetek, valamint A szavak lélegzete című antológiákat a Műcsarnokban

Gyertyagyújtással emlékeztek az elhunyt Csoóri Sándor kétszeres Kossuth-díjas költőre, íróra, a Nemzet Művészére szeptember 15-én a köztestület intézménye, a Műcsarnok előadótermében az irodalmi tagozat Élőfolyóirat című rendezvényén.
A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozatának szervezésében tavaly október óta rendszeresen megtartott, a második évfolyam negyedik eseményéhez érő programon mutatták be a tagozat által megjelentetett Metszetek, valamint A szavak lélegzete című antológiákat, amelyek mai magyar novellákat és verseket szemléznek.
Az akadémia irodalmi tagozata estjén Bertha Zoltán irodalomtörténész, az MMA levelező tagja, Erős Kinga kritikus, szerkesztő, Jánosi Zoltán irodalomtörténész és Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, műfordító, az MMA rendes tagja, az irodalmi tagozat vezetője ült egy asztalhoz, a moderátor Bíró Gergely volt.
A versantológiát Oláh János költő, az MMA néha tagja szerkesztette, míg a prózákat Erős Kinga, az Orpheusz Kiadó vezetője válogatta. A két kötet végleges tartalmának összeállítását megelőzően a köztestület tagjai közül felkért szerzők kiválogatták életművük meghatározó vagy fontosnak vélt műveit. A könyvbemutatón közreműködött Tallián Mariann színművész.
Az antológiák az eseményen kedvezményes áron voltak megvásárolhatók.
16. září 2016  |  mezey katalin csoóri sándor élő folyóirat