Visegrádi Tábor 2015

Szakmai beszélgetések, filmvetítések és természetesen építkezés várta az idei Visegrádi Táborba érkezőket augusztus 17–28. között. A Budapesti Műszaki Egyetemen Szerves építészet című tárgyat hallgató diákjainak szóló rendezvény támogatója a Magyar Művészeti Akadémia volt. Tegnap felavatták a tábor ideje alatt felépített "sárkányt".
tavalyi évben újraindított, Makovecz Imre építész által 1981-ben életre hívott Visegrádi Építésztábort idén Félegyházi András építész polgármester és Turi Attila, Ybl-díjas építész, az MMA rendes tagjának köszöntője nyitotta augusztus 16-án.
Az építész tábor ebben az évben az Apátkúti-patak és a Széchenyi utca találkozásánál fekvő régi táborhely területén helyezkedett el. A Visegrádi Táborok hagyományának megfelelően az építő közösség – melybe a Város és Önkormányzata is beleértendő – választotta ki és véglegesítette a győztes tervet.
A következő építésznemzedéknek szóló tábor meghívott előadója volt mások mellett dr. Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára, Csernyus Lőrinc építész, az MMA levelező tagja, valamint Salamin Ferenc építész, az MMA levelező tagja is.

A hallgatók által a tábor ideje alatt felépített sárkány formájú játszótéri építményt 2015. szeptember 6-án avatta fel Félegyházi András Visegrád polgármestere, Turi Attila az MMA rendes tagja, és Dévényi Sándor, a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke. Az avatási ünnepségen részt vett dr. Kucsera Tamás Gergely alpolgármester, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára is.
7. září 2015