Átadták a Patronus Arts-díjakat és a Samu Géza-díjat

Díjátadó kertiparti keretében búcsúztatta a Makovecz Szalonban akadémiánk a mögöttünk hagyott szezont július 3-án. A Patronus Arts-díj építészeknek szóló elismerését Lukács Péter, az iparművészeknek adott elismerését pedig a belsőépítész Láng Judit kapta. A Samu Géza-díjat Rajcsók Attila vehette át. A háznagyi teendőket ez alkalommal Kő Pál és Szemadám György látta el, közreműködött Szabó András előadóművész és a Borfolk zenekar.
3. červenec 2019

Szigetvár ostroma mai szemmel

Keményfi Gábor regényének bemutatója

A Keményfi Gábor tollából született Szigetvár című regényt mutatták be a Kecske utcai Makovecz-Szalonban október 31-én. A művet három, különböző nézőpontból méltatta a hozzászólásra felkért Földi László biztonságpolitikai szakértő, Hóvári János történész-turkológus és Jánosi Zoltán irodalomtörténész. A háznagyi teendőket Gulyás Gyula filmrendező látta el. 

31. říjen 2018
Török Péter

„Lelkem a küzdés, szívem lett az álom"

Török Péter tájépítész előadása

Török Péter tájépítész vetített képes előadás keretében október 24-én mutatta be azokat a munkáit, melyeknek köszönhetően nagyon sok hazai települést csinosított meg. A háznagyi teendőket ezúttal Kernács Gabriella látta el. Laudációjában hangsúlyozta, hogy Török Pétert lehetetlen valamelyik művészeti ághoz kötni, hiszen „az építészeknek kertész, a kertészeknek építész. Ugyanakkor képzőművész is. Munkái, vagyis az épített kertek, a land art jegyeit hordozzák".

24. říjen 2018

A Néprajzi Múzeum a Kecske utcában

Ferencz Marcel előadása

A Liget Budapest Projekt részeként felépülő új Néprajzi Múzeumról tartott a Kecske utcai Makovecz-szalonban vetített képes előadást Ferencz Marcel, az épület megálmodója. A háznagyi teendőket Turi Attila látta el, aki laudációjában hangsúlyozta: a Városliget szélére, az Ötvenhatosok terére megálmodott épület megtervezéséért összesen tizenöt magyar és külföldi építésziroda versengett. 

17. říjen 2018

Elveszettnek hitt magyar hősepika?

B. Kovács István régész előadása
 
Az elveszettnek hitt magyar hősepikáról tartott vetítettképes előadást B. Kovács István régész, néprajzkutató, gömörológus október 10-én. A háznagyi teendőket Jankovics Marcell látta el.

10. říjen 2018

A zenepedagógiai díjazottak köszöntése

Az MMA Zeneművészeti Tagozata 2018. évi zenepedagógus díjazottjainak köszöntésére és az oklevelek átadására október 3-án került sor a Kecske utcai szalonban. Háznagy az MMA Zeneművészeti Tagozatának vezetője Tóth Péter zeneszerző volt.

3. říjen 2018
První Posledních