Tóth György

Fény, idő, játék

Tóth György fotóművészt köszöntötték hetvenedik születésnapja alkalmából március 11-én. A háznagyi teendőket ezúttal a Balogh Rudolf-díjas érdemes művész, Haris László látta el.
11. březen 2020

Régi értékek és eredeti ötletek

Néhány „stratégiai pontot" vissza kellene foglalni Budapesten, hogy a város méltó kiállítási terekkel bővüljön – mondta a szokásos szerda esti vitafórumok legutóbbi (2013. 01. 16.) előadásán Bugár-Mészáros Károly, a Magyar Építészeti Múzeum igazgatója. 

17. leden 2013

A zarándok fényképész Atlantisza

Móser Zoltánt zarándok fényképésznek tartom, aki már több kötetben is beszélt a magyar kultúra elsüllyedt Atlantiszáról – mondta a Kecske utcában szerdánként megtartandó vitafórum-sorozat idei évadnyitó (2013. 01. 09.) előadásán Zelnik József, aki a háznagyi teendőket látta el. 

10. leden 2013

A nagy tölgy árnyékában

A Kecske utcában szerdánként megtartott előadássorozat eheti (2012. december 19.) vendége Nagy Franciska volt, akivel Vathy Zsuzsa beszélgetett. A háznagyi teendőket Kobzos Kiss Tamás látta el, aki az Óbudai Népzene Iskola két fiatal tehetségét, Holló Noémit és Pataki Bátort hozta magával. Előbbi moldvai csángó nótákat énekelt, utóbbi pedig magyar-tekerőn kísérte az előadást.

19. prosinec 2012

Alázat és főhajtás – Gyulai Líviusz és Bukta Imre köszöntése

„Ha Gyulai Líviuszra gondolok, akkor elsődlegesen a kiváló illusztrátort ünnepli a lelkem. Másodjára azonban azt is felidézem, hogy igencsak kevés olyan embert ismerek, aki nála olvasottabb és műveltebb lenne" – mondta Antall István, a Kossuth Rádió szerkesztő-műsorvezetője 2012. december 5-én, a szokásos Kecske utcai előadás-sorozat keretében. 

12. prosinec 2012

Sok itt a baj, Uram! – Albert Gábor könyvének bemutatója

Albert Gábor legfrissebb könyve egy nagyszerű író kötete. Címe egy földi, evilági gondolatot takar, amelyre a könyv utolsó sorai adják meg a választ, hiszen csakis az erkölcsi értékek tudják felemelni a társadalmat – mondta a szokásos szerdai Kecske utcai fórum keretében Ferencz István, aki Albert Gábor „Sok itt a baj, Uram, mindenben, nagyon is sok" című könyvét mutatta be.

5. prosinec 2012
První Posledních