Évadnyitó az Akadémiai Szalonban

A Makovecz Imre (volt Kecske) utcai Akadémiai Szalon őszi évadnyitóján Sipos Mihály és Kardos Mária „muzsikások", valamint Dóka Andrea színművész közreműködésével Kalász Márton költő, írót 85. születésnapja, Temesi Ferenc írót pedig Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozat kitüntetése alkalmából köszöntötték. A háznagy Juhász Judit, az MMA szóvivője volt. A két ünnepeltet Borbély László író laudálta. 
11. září 2019

Élet-utazás Zsigmond Dezső filmrendezővel

Születésnapja alkalmából Zsigmond Dezsőt köszöntötték március 20-án. A Balázs Béla-díjas filmrendezőt a háznagyi teendőket is ellátó Pörös Géza szerkesztő, filmkritikus, televíziós szakíró laudálta.

 

20. březen 2019

„Anikó, az öröménekes"

Portréfilm Rohonyi Anikóról
 
Március 13-án a Rohonyi Anikó operaénekesről készült portréfilmet vetítették a Makovecz Szalonban. Az „Anikó, az öröménekes" című filmet megtekintette özvegy Simándi Józsefné is. A háznagyi feladatokat Juhász Judit látta el. A film után Rohonyi Anikóval Tomcsányi Vilmos rendező-operatőre, valamint Nagy Viktor rendező beszélgetett.

13. březen 2019

„Világló világom"

Székely Orsolya iparművész estje
 
Székely Orsolya iparművész estjét rendezték meg március 6-án a Kecske utcai Makovecz Szalonban. A háznagyi teendőket Szalay Tihamér Ybl-díjas építész látta el.

6. březen 2019

Bulgakov regénye a klasszikus balett nyelvén

Pártay Lilla Kossuth-díjas koreográfussal, a nemzet művészével Nagy Viktor rendező beszélgetett február 27-én. Juhász Judit a táncba öntött történetek mesteri mesélőjeként laudálta Pártay Lillát, aki Nádasi Ferenc tanítványa volt 1952 és 1961 között az Állami Balettintézetben, majd a Magyar Állami Operaház tagja lett.

20. únor 2019

„A létezés-szakmában dolgozom"

A Kodolányi Gyula József Attila-díjas költő, műfordító, irodalomtörténésszel készített, A létezés-szakmában dolgozom című portréfilmet tekinthette meg a közönség február 20-án. Az est háznagyi teendőit Mezey Katalin költő látta el, aki laudációjában elmondta: Kodolányi a hatvanas évek Magyarországára egyszerre hozta el az angol irodalom patinás létformáját, valamint az amerikai irodalom friss, fiatalos dinamizmusát.

20. únor 2019
První Posledních