Évadnyitó az Akadémiai Szalonban

A Makovecz Imre (volt Kecske) utcai Akadémiai Szalon őszi évadnyitóján Sipos Mihály és Kardos Mária „muzsikások", valamint Dóka Andrea színművész közreműködésével Kalász Márton költő, írót 85. születésnapja, Temesi Ferenc írót pedig Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozat kitüntetése alkalmából köszöntötték. A háznagy Juhász Judit, az MMA szóvivője volt. A két ünnepeltet Borbély László író laudálta. 
11. září 2019

Egy órányi objektív és szubjektív idő

Az erdélyi gyökerekkel rendelkező Szilágyi Varga Zoltán rajzfilmművész alkotásait nézhették meg a Kecske utcai fórum résztvevői. A háznagy ezúttal Szemadám György volt.

27. květen 2014

Huszti Péter köszöntése a Kecske utcában

„Amiben hiszel, az van."

A Szerda Esték a Kecske utcában című állandó előadás- és találkozássorozat keretében 2014. május 14-én Huszti Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagját köszöntöttük hetvenedik születésnapja alkalmából. A háznagyi teendőket ezúttal Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, az MMA Színházművészeti Tagozatának vezetője látta el.

20. květen 2014

Emlékezés Litkei József festőművészre

Születésének 90. évfordulóján Litkei Józsefre, a festőművészre és tanárra emlékeztek a Kecske utcában. Ez alkalommal tanítványa, Schrammel Imre töltötte be a háznagyi tisztséget.

14. květen 2014

Szőnyi Erzsébet születésnapi köszöntése

A Kecske utcában 90. születésnapja alkalmából köszöntötték Szőnyi Erzsébet Kossuth-díjas zeneszerző-zenepedagógust. A háznagyi teendőket Eősze László látta el. Az ünnepség során Neuberner Lóránt énekművész Szőnyi Erzsébet által megzenésített Sík Sándor és Tóth Árpád verseket adott elő. Zongorán Nagy Márta kísérte.

5. květen 2014

Tóth Menyhért, a miskei remete

Tóth Menyhért (1904–1980) életéről és munkásságáról szóló könyvet ismertetett Földi Péter festő, főiskolai tanár a Kecske utcai találkozáson. A Tóth Menyhért című, színes képekkel bőven ellátott kötet bemutatóján a háznagyi teendőket Szemadám György látta el.

29. duben 2014
První Posledních