Évadnyitó az Akadémiai Szalonban

A Makovecz Imre (volt Kecske) utcai Akadémiai Szalon őszi évadnyitóján Sipos Mihály és Kardos Mária „muzsikások", valamint Dóka Andrea színművész közreműködésével Kalász Márton költő, írót 85. születésnapja, Temesi Ferenc írót pedig Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozat kitüntetése alkalmából köszöntötték. A háznagy Juhász Judit, az MMA szóvivője volt. A két ünnepeltet Borbély László író laudálta. 
11. září 2019

Ezerarcú művésztelep

könyvbemutató


A hazai és kelet-európai formatervezők immáron klasszikusnak mondható alkotótáborának, a Zsennyei Művésztelepnek 1978-tól napjainkig ívelő időszakát feldolgozó Design 35 című könyvet mutatta be a Kecske utcai vitafórumon a mű két szerzője, Szilágyi B. András és Lelkes Péter. Az est háznagya Dvorszky Hedvig művészettörténész volt.

31. říjen 2014

Bánszky Pál köszöntése

Bensőséges ünnepség keretében köszöntötték a Kecske utcában megrendezett szerda esti vitafórum résztvevői Bánszky Pál művészettörténész és néprajzkutatót, 85. születésnapja alkalmából. Az esten a háznagyi teendőket Juhász Judit látta el.

31. říjen 2014

Kalász Márton köszöntése

A nyolcvanéves Kalász Márton születésnapi köszöntésére került sor a Kecske utcában, noha a költő váratlan megbetegedés miatt távol volt. Az est kiegészült a Velencei Építészeti Biennále magyar pavilonjának bemutatásával.

17. říjen 2014

Végtelen keresésben

Jakobovits Márta köszöntése

Barátok, pályatársak, szakmabeliek azért gyűltek össze október 1-jén a Kecske utcában, hogy megünnepeljék Jakobovits Márta keramikusművész hetvenedik születésnapját.

2. říjen 2014

„Férfiasan visszafogott pátosz"

Monográfia Péterfy Lászlóról

A Kecske utcai esték újabb állomásaként annak a monográfiának a bemutatójára került sor szeptember 24-én, amelyet Banner Zoltán művészettörténész írt Péterfy László festő-szobrászról. A rendezvényen részt vett a szerző, "modellje", Péterfy László és Szemadám György, valamint jelen volt Fekete György, az MMA elnöke is.

26. září 2014
První Posledních