Évadnyitó az Akadémiai Szalonban

A Makovecz Imre (volt Kecske) utcai Akadémiai Szalon őszi évadnyitóján Sipos Mihály és Kardos Mária „muzsikások", valamint Dóka Andrea színművész közreműködésével Kalász Márton költő, írót 85. születésnapja, Temesi Ferenc írót pedig Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozat kitüntetése alkalmából köszöntötték. A háznagy Juhász Judit, az MMA szóvivője volt. A két ünnepeltet Borbély László író laudálta. 
11. září 2019

Kismonográfia Mezey Gáborról

Mezei Gábor Munkácsy-Mihály díjas belsőépítészről készült kismonográfiát mutatta be a Makovecz Szalonban Fekete György, az MMA tiszteletbeli elnöke. Az MMA Kiadó gondozásában, Kernács Gabriella tollából napvilágot látó kötet ismertetőjén Dóka Andrea színművész részleteket olvasott fel a műből.

25. září 2019

Színvallás

Hefter László üvegművésszel Dvorszky Hedvig beszélgetett

Hefter László Ferenczy Noémi díjas üvegművész-restaurátorral beszélgetett a Makovecz Szalonban szeptember 18-án Dvorszky Hedvig művészettörténész. A háznagyi teendőket Juhász Judit látta el, aki a Pannon táj szerelmesének nevezte a 76. születésnapját minap ünneplő üvegművészt.

18. září 2019

Átadták a Patronus Arts-díjakat és a Samu Géza-díjat

Díjátadó kertiparti keretében búcsúztatta a Makovecz Szalonban akadémiánk a mögöttünk hagyott szezont július 3-án. A Patronus Arts-díj építészeknek szóló elismerését Lukács Péter, az iparművészeknek adott elismerését pedig a belsőépítész Láng Judit kapta. A Samu Géza-díjat Rajcsók Attila vehette át. A háznagyi teendőket ez alkalommal Kő Pál és Szemadám György látta el, közreműködött Szabó András előadóművész és a Borfolk zenekar.

3. červenec 2019

Tényleg vérre ment

Hetvenötödik születésnapján Gulyás Gyula rendezőt köszöntötték a Makovecz Szalonban június 26-án. Az esten levetítették a róla készült, Tényleg vérre ment című portréfilmet. A háznagyi teendőket ezúttal Borbély László író látta el.

26. červen 2019

Stoller Antal köszöntése

Hogy gazdag múltunkból építsünk jövőt!
 
Hetvenötödik születésnapján a Makovecz Szalonban köszöntötték június 19-én Stoller Antalt, a hazai néptáncmozgalom egyik kiemelkedő személyiségét. A háznagyi teendőket ezúttal Juhász Judit látta el.

19. červen 2019
První Posledních