Évadnyitó az Akadémiai Szalonban

A Makovecz Imre (volt Kecske) utcai Akadémiai Szalon őszi évadnyitóján Sipos Mihály és Kardos Mária „muzsikások", valamint Dóka Andrea színművész közreműködésével Kalász Márton költő, írót 85. születésnapja, Temesi Ferenc írót pedig Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozat kitüntetése alkalmából köszöntötték. A háznagy Juhász Judit, az MMA szóvivője volt. A két ünnepeltet Borbély László író laudálta. 
11. září 2019

Tóth Tibor Pál köszöntése

Az Akadémiai Szalon rendezvénysorozat keretében a 75 esztendős Tóth Tibor Pál belsőépítész és bútoripari formatervező köszöntésére került sor január 24-én a Kecske utcában. Az ünnepeltet barátja és tisztelője, Szenes István belsőépítész méltatta.

24. leden 2018

Marosi Miklós és Dobó János 75 éves

Január 17-én a jelenkori építőművészet két nagyszerű képviselőjének, Marosi Miklósnak és Dobó Jánosnak a születésnapi köszöntésére került sor. Mindketten napra pontosan 1942. december 16-án születtek, és régi barátok. Az eseményre olyan sokan jöttek el a „Makovecz-szentélybe" az MMA építőművészeti tagozatából is, hogy szinte tagozati ülésnek is lehetett tekinteni az estet. Jelen volt az MMA tiszteletbeli elnöke, Fekete György és jelenlegi elnöke, Vashegyi György is. A háznagy Ferencz István volt, a két ünnepeltet pedig Skardelli György faggatta pályájáról és építőművészeti felfogásáról.

17. leden 2018

Vörös Győző előadása

Vörös Győző ókorkutató tartott lenyűgöző és tanulságokban bővelkedő előadást a Kecske utcában január 10-én. A nemzetközi hírű tudós utoljára két éve beszélt a Holt-tenger melletti heródesi királyi palota feltárásának szenzációs eredményeiről, ezt megelőzően pedig szintén két évvel korábban tartott díszelőadást az MMA első közgyűlésén a Vigadóban.

10. leden 2018

Adventi est ifjú regősökkel

December 20-án került sor a Makovecz Szalon törzsközönségének hagyományos karácsonyi ünnepségére. Az adventi esten a közönség előbb Olasz Ferenc filmrendező alkotásaiból láthatott válogatást.

20. prosinec 2017

Serfőző Simon köszöntése

Serfőző Simon Kossuth-díjas költőt, írót, drámaírót köszöntötték barátai és pályatársai december 13-án. A háznagyi feladatot Mezey Katalin, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője látta el.

13. prosinec 2017
První Posledních