Évadzáró a Makovecz-szalonban

A koronavírus-járvány miatti hosszú kényszerszünetet követően kertipartival egybekötött évadzárót tartott a Makovecz-szalon. A rendezvénysorozat zárásaként Kucsera Tamás Gergely főtitkár megemlékezett közelmúltban elhunyt akadémikusainkról. Az eseményen részt vett Vashegyi György, az MMA elnöke is.
6. červenec 2020

Fény, idő, játék

Tóth György fotóművészt köszöntötték hetvenedik születésnapja alkalmából március 11-én. A háznagyi teendőket ezúttal a Balogh Rudolf-díjas érdemes művész, Haris László látta el.

11. březen 2020

A múltfaragás jövőépítés is

Cseke Péter kolozsvári irodalomtörténész, egyetemi tanár a két világháború közti erdélyi magyar ajkú értelmiségnek a kisebbségi létben gyökerező gondolatairól tartott előadást március 4-én. Az esten a háznagyi teendőket ellátó Juhász Judit köszöntőjében kiemelte, hogy Cseke Péter munkásságát több mint negyven önálló kötet fémjelzi. 

4. březen 2020

„Engedelmeskedni az anyagnak"

Nyolcvanadik születésnapja alkalmából a Makovecz Szalonban köszöntötték Kótai Józsefet, majd levetítették az életéről és munkásságáról készített, Engedelmeskedni az anyagnak című portréfilmet február 19-én. A Ferenczy Noémi-díjas és érdemes művész életét feldolgozó mozi rendezője és operatőre Buglya Sándor volt, aki a műben egyúttal a riporteri feladatokat is ellátta. A háznagy az esten Juhász Judit volt.

19. únor 2020

Akit kézen fogott az Úr Isten

Nyolcvanadik születésnapján a Makovecz Szalonban köszöntötték Miller Lajost a Nemzet Művésze díjjal,kitüntetett Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekest február 5-én. Az est a meglepetés-vendégként megjelenő Szegedi Csaba áriájával kezdődött, zongorán kísérte Haraszti Miklós. 

5. únor 2020

Balassa Sándor köszöntése

Balassa SándortNemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas magyar zeneszerzőt nyolcvanötödik születésnapja alkalmából köszöntötték a Makovecz Szalonban január 29-én. A háznagyi teendőket Dubrovay László látta el.

29. leden 2020
Posledních