2013. május 18. - Bemutatják a Pelikánmadár című daljátékot

A Fővárosi Állat- és Növénykertben május 18-án mutatják be a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával megvalósuló Pelikánmadár című daljátékot.

A gyermekeknek szóló nagyszabású zenés színmű ötletgazdája a Liszt Ferenc-díjas karmester, Záborszky Kálmán, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, akivel a darab egyik korábbi előadása kapcsán készített interjúnkat itt olvashatják.

A Pelikánmadár című előadásban a magyar monda- és népmesekör egyik kincse elevenedik meg előttünk. Egy történet a csodás hangú pelikánmadár elvesztéséről, kereséséről és újra megtalálásáról, kinek éneke a földi boldogságot, a gondtalanságot és az örök ifjúságot ígéri.

Egy mese a szeretet, a bátorság, a becsületesség, a kitartás és a leleményesség diadaláról, mely átvezeti a szereplőket a kalandok és a próbatételek útvesztőjén, hogy jutalmuk öröm és szerelem lehessen. Mindez gyönyörű magyar népdalokkal, lenyűgöző néptánc-jelenetekkel és kamarazenekari kísérettel ékesítve, hogy már a legapróbbak is igazi zenés színházi élményben részesülhessenek.

Zenéjét szerezte magyar népdalok felhasználásával: Szalai András 
Szövegét írta Benedek Elek népmesegyűjtése alapján: Geszthy Veronika
Jelmez- és díszlettervező: Geresdi Zsófia
Koreográfus: Losonczi Anita
Rendezte: Horváth Zoltán Erkel-díjas Érdemes művész
Közreműködik a Zuglói Filharmónia Kamarazenekara
Vezényel: Záborszky Kálmán

 

// ]]>