2020. november 3. | 18.00 – Keddi kaleidoszkóp | Az olasz–magyar kulturális kapcsolatok III.

A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozatának Keddi kaleidoszkóp című pódiumbeszélgetés-sorozata 2020-ban négy pódiumbeszélgetésen az olasz–magyar kulturális kapcsolatokat járja körül. A program címe: Szálakat szőni nemzetek között – az olaszmagyar kulturális kapcsolatok jelene.
A tavaszról őszre halasztott harmadik alkalmon Csorba László történésszel, a Római Magyar Akadémia korábbi igazgatójával, a Magyar Nemzeti Múzeum címzetes főigazgatójával Farkas Adrienne televíziós újságíró beszélget. Csorba László 1998 és 2007 között vezette a Római Magyar Akadémiát, ahol a tudományos kapcsolatok fejlesztésével párhuzamosan napjaink magyar művészetének törekvéseit mutatta be elsősorban. A zene, a képzőművészet, az irodalom és a film területén számtalan magyar alkotót segített olaszországi bemutatkozáshoz.

A Művészetelméleti Tagozat 2015 őszén indította el műhelybeszélgetés-sorozatát. A sorozat célja, hogy a közönség bepillantást nyerjen a meghívott neves művészek és művészetelméleti szakemberek alkotó- és kutatómunkájába, megismerhesse szemlélet­mód­jukat, törekvéseiket, módszereiket. A beszélge­tések középpontjában általában egy-egy új alkotás, művészi feladat, illetve kutatási eredmény áll. A sorozatra ellátogatók elmélyült, mégis oldott hangulatú beszélgetések tanúi lehetnek, melyeket kép- és filmvetítés, illetve élő színpadi produkciók tesznek teljessé. A programok végén a közönség tagjai is feltehetnek kérdéseket. Az esteket a videófelvételnek köszönhetően utólag is megtekinthetik az érdeklődők az MMA honlapján.

A beszélgetés helyszíne: a Magyar Művészeti Akadémia Irodaháza, 1062 Budapest, Andrássy út 101., Rendezvényterem (2A emelet)
(Bejárat a Bajza utca felől)
A rendezvényen a járványügyi előírások betartásával lehet részt venni. Maszk viselése kötelező!
Kérdéseit a kaleidoszkop@mma.hu címen teheti fel.


A belépés díjmentes, de regisztrációhoz kötött.
A programra regisztrálni a https://forms.gle/SFVPctmptkSK9GNP9 címen lehet.


m e g h í v ó
// ]]>