Szervátiusz Jenő-díjasok kiállítása a Műcsarnokban

A húszéves Szervátiusz Alapítvány által Szervátiusz Jenő-díjjal kitüntetett Kárpát-medencei festők, grafikusok, szobrászok, textil- és keramikusművészek munkáiból nyílt kiállítás február 15-én a Műcsarnokban. A kiállítás a 120 évvel ezelőtt született jeles erdélyi-magyar szobrászművész Szervátiusz Jenő előtt is tiszteleg.
16 / febrer / 2024

Ikonok

Stefanovits Péter kiállítása Kecskeméten

Ikonok címmel nyílt meg február 9-én Stefanovits Péter Munkácsy-díjas képzőművész, az MMA rendes tagjának kiállítása a kecskeméti Hírös Agóra Kulturális Központban. A Képzőművészeti Tagozatot vezető művész életművének korábbi korszakaiból származó és a legfrissebb darabjai között a klasszikus festett táblaképektől az elektrográfia, a szitanyomat, a litográfia, a clorox- és cinkmaratás eljárásain keresztül a legkülönfélébb vegyes technikával készült képekig, számos, különleges művészi megoldás tekinthető meg a tárlaton. 

14 / febrer / 2024

Hagyomány

A Magyar Művészeti Akadémia akadémikus és köztestületi tagjainak kiállítása Szekszárdon

Az idén 40 éves szekszárdi Művészetek Házában január 27-én nyílt meg a Hagyomány című tárlat, a Magyar Művészeti Akadémia akadémikus és köztestületi tagjainak csoportos kiállítása.
A Magyar Kultúra Hete programsorozat záró eseményén Berlinger Attila, ügyvezető igazgató mondott köszöntőt, a tárlatot Baky Péter Munkácsy Mihály-díjas festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia köztestületi tagja, kurátor nyitotta meg.

6 / febrer / 2024

MMA ösztöndíjasok villámtárlata

18. Győri Médiabál

Idén 18. alkalommal rendezték meg január 13-án a győri Médiabált az Egyetemi Csarnokban.
A Médiabál a közélet, a média, a gazdasági szféra és a művészvilág képviselőinek találkozója, amely elegáns, mégis kötetlen formában nyújt lehetőséget a kapcsolatépítésre és a szórakozásra.
Az eseményen részt vett Turi Attila, az MMA elnöke, Kiss János az MMA alelnöke, valamint Richly Gábor az MMA főtitkára.

19 / gener / 2024

„A látáshoz tudás is kell, mert a műveltségünk szerint látunk"

Interjú Móser Zoltán fotóművésszel

Nem a szemünkkel látunk, hanem az eszünkkel, mondja a Prima-díjas fotográfus, Móser Zoltán, az MMA rendes tagja, akinek nemrég jelent meg Amor Vitae címmel az életútját összefoglaló könyve. Kedvenc motívumairól, Erdélyről, a digitális képrobbanásról és a fotográfia utáni életről beszélgetett vele Győrffy Ákos.
Móser Zoltán 1946-ban született Szekszárdon. Balogh Rudolf- és Prima-díjas fotográfus, író. Ez idáig nagyjából hetven önálló kötete jelent meg. Ezek részben fotóalbumok, részben esszék és tanulmányok. Önálló kiállításainak száma is a hetvenhez közelít. Legutóbbi könyve idén látott napvilágot Amor Vitae címmel az MMA Kiadónál. 

9 / gener / 2024

Suttogó föld

Izraeli-magyar kiállítás a Néprajzi Múzeumban

A Magyar Művészeti Akadémia és az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet szervezésében a háború miatt idén elmaradó Jeruzsálemi Biennálé szolidaritási kiállítása nyílt meg december 7-én a Néprajzi Múzeumban. Az egy hónapon át nyitva tartó tárlaton harmincnyolc művész – húsz izraeli és tizennyolc magyar alkotó – munkáját tekintheti meg a közönség.  

11 / desembre / 2023
Darrer