B. Müller Magda fényképei

Sára Sándortól búcsúzunk

Gyászmise keretében vehetnek búcsút tisztelői Sára Sándortól péntek délután. Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendező, operatőr, néhai nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia néhai tagjának búcsúztatóját 2019. október 11-én 15 órakor tartják a budapesti Szent István-bazilikában. A katolikus egyház szertartása szerinti gyászmisét Snell György püspök mutatja be. Sára Sándor, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója életének 86. évében, szeptember 22-én, vasárnap hunyt el. Sára Sándor a Balázs Béla Stúdió első nemzedékének tagjaként olyan korszakos jelentőségű filmek operatőre volt, mint a Sodrásban, a Gyerekbetegségek, az Apa, a Tízezer nap vagy a Szindbád. Rendezőként olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint a Feldobott kő, a Holnap lesz fácán vagy a 80 huszár. » gyászjelentés
10 / octubre / 2019

Emlékezés Bosnyák Ernőre és Morell Mihályra

Július 4-én szobrot állítottak Zombor főutcáján az ottani születésű Bosnyák Ernő filmrendező tiszteletére. Az avatáson Bicskei Zoltán, a Magyar Művészeti Akadémia tagja a nemrég elhunyt Morell Mihályra, Zombor szülöttjére emlékezett. 

10 / juliol / 2013

Magyar filmek Washingtonban

Zsigmond Vilmos által fényképezett filmeket is vetítenek majd a washingtoni Smithsonian Folklife Festivalhoz kapcsolódó, Magyarország, hősök és mítoszok: a bevándorlók élményei és a művész szeme című vetítéssorozaton a National Gallery of Art-ban. 

27 / juny / 2013
Magyar örökség

Magyar örökség

Jelenczki István filmrendező, a Magyar Művészeti Akadémia tagja is Magyar Örökség-díjat vehetett át 2013. június 22-én a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében.

22 / juny / 2013

KAFF 2013 – Az animáció ünnepe Kecskeméten

Kecskemét újra az animáció fellegvárává vált öt napra, június 19. és 23. között tizenegyedik alkalommal kapott otthont az alföldi városban az animációs filmek fesztiválja. Nyolcadik alkalommal pedig az egész estés európai animációs filmek szemléjét rendezték meg. Videoriport.

20 / juny / 2013

Demeter István és Haris László közös kiállítása

A mindenség mérete címmel nyílt kiállítás Demeter István festményeiből és Haris László fotóiból június 15-én az egri Kepes Intézetben.

17 / juny / 2013
Primer Darrer