B. Müller Magda fényképei

Sára Sándortól búcsúzunk

Gyászmise keretében vehetnek búcsút tisztelői Sára Sándortól péntek délután. Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendező, operatőr, néhai nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia néhai tagjának búcsúztatóját 2019. október 11-én 15 órakor tartják a budapesti Szent István-bazilikában. A katolikus egyház szertartása szerinti gyászmisét Snell György püspök mutatja be. Sára Sándor, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója életének 86. évében, szeptember 22-én, vasárnap hunyt el. Sára Sándor a Balázs Béla Stúdió első nemzedékének tagjaként olyan korszakos jelentőségű filmek operatőre volt, mint a Sodrásban, a Gyerekbetegségek, az Apa, a Tízezer nap vagy a Szindbád. Rendezőként olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint a Feldobott kő, a Holnap lesz fácán vagy a 80 huszár. » gyászjelentés
10 / octubre / 2019

Gaál–Sára – 80

Az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet, a Gaál István Egyesület, az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet Gaál István és Sára Sándor 80. születésnapja alkalmából rendezett programsorozatának keretében októberben és novemberben Sára történelmi dokumentumfilmjeit vetíti az Uránia. A vetítések ingyenesek.

30 / octubre / 2013
Az idő látképei / Time Sights / Vedute del tempo

Az idő látképei / Time Sights / Vedute del tempo

– kiállítás és animációsfilm-bemutató a Római Magyar Akadémián
 
Orosz István, Gyulai Líviusz és Jankovics Marcell grafikáiból nyílik kiállítás az Olasz–Magyar Kulturális Évad keretében Olaszországban, a Római Magyar Akadémián.

25 / octubre / 2013

A vajdasági magyar mozgókép napja 2013

Lifka Sándor szobrának megkoszorúzásával kezdődött hétfőn Szabadkán a Vajdasági Magyar Mozgókép Napja alkalmából szervezett rendezvény. A koszorú elhelyezésénél több vajdasági magyar filmkészítő is jelen volt.

16 / octubre / 2013

Bicskei Zoltán filmje a Tisza Mozi Filmfesztiválon

A szolnoki Népszerű Tudományos és Kultúrtörténeti Filmek Nemzetközi Fesztiválja, melyet 2013. október 17. és 20. között tartanak, bemutatja többek között Bicskei Zoltán portréfilmjét Somogyi Győző Kossuth-díjas festőművészről. 

14 / octubre / 2013

Balla András: Menedék

A Magyar Fotográfusok Házában október 8-án tartották Balla András Balogh Rudolf-díjas esztergomi fotóművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja Menedék/Shelter című könyvének bemutatóját. A kötetet Antall István, a Magyar Rádió irodalmi szerkesztője mutatta be.

11 / octubre / 2013
Primer Darrer