Harmadszor adják át a Kovács László–Zsigmond Vilmos operatőrdíjakat

A Magyar Operatőrök Társasága és a Magyar Operatőrök Iskolája a Sparks kamera- és lámpakölcsönző céggel közösen idén harmadik alkalommal rendezi meg a Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyt. Február 7-én, pénteken este 18 órakor a Pesti Vigadó dísztermében tartják a díjátadó eseményt, amelynek fő támogatói a Nemzeti Filmintézet és a Magyar Művészeti Akadémia. Az életműdíjat idén Máthé Tibor, Jancsó Nyika és Szalai András, a Bojkovszky Béláról elnevezett díjat kiemelkedő életművéért Hajdú Miklós fővilágosító kapja. Ez évben először Kameraman díjat is kiadnak, ezt Bille Lászlónak ítélték, a szintén most debütáló Fénymegadó díjat pedig Kovács László veheti majd át. A Zsigmond Vilmos által 2005 óta támogatott diák kategória mellett négy kategóriában – játék-, tévé-, dokumentum- és kisjátékfilm – osztanak ki elismeréseket. Február 6-án az Európai Operatőr Szövetség, az IMAGO tizenegy tagú vezetőségének részvételével nemzetközi szakmai program is kapcsolódik a rendezvényhez.
15 / gener / 2020

Álom és valóság

Győztes képek a Millenárison


A Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ) Ébresszétek fel a világot! címmel fotópályázatot hirdetett, melyre Ferenc pápa mondata ihlette pályamunkák érkeztek, olyanok, melyek a címre szabadon reflektálnak, témájuk, szereplőik által önmagukon túlmutató üzenetet hordoznak.

28 / abril / 2014

Filmklub és vetítőterem Sára Sándor tiszteletére

Sára Sándor Balázs Béla- és Kossuth-díjas operatőr, filmrendező a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja nevét viseli március 25-től Jászberényben a Lehel Film-Színház új vetítőterme. Emellett közönségtalálkozóval egybekötött filmklubot indítanak, amelyet szintén Sára Sándorról neveztek el.

26 / març / 2014

Szombaton átadták a Magyar Örökség díjakat

Évente négy alkalommal adják át a Magyar Örökség díjat, amellyel korunk, valamint a 20. század első felének legjelentősebb teljesítményeit jutalmazzák. A 2014. március 22-én díjazottak között van a Magyar Művészeti Akadémia két rendes tagja, Kunkovács László fotóművész, néprajzkutató és Kalász Márton költő is.

22 / març / 2014

Sikeres volt a Savaria Filmszemle

Két napig peregtek a filmek az első alkalommal megrendezett Savaria Filmszemlén Szombathelyen, ahol két kategóriában több mint száz független alkotás, dokumentumfilm, filmetűd és kisjátékfilm alkotója versenyzett egymással. Zajti Ferenc és Zajti Gábor dokumentumfilmje is a díjazottak közt volt, amelyet dr. Kováts Flóriánról, az MMA alapító főtitkáráról forgattak A kultúra napszámosa címmel.

14 / març / 2014

„HUMÁNTAPÉTÁK" – Pályázat művészi óriásposzterek tervezésére

A Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti, Film- és Fotóművészeti Tagozata pályázatot hirdet a MAOE tagjai és a művészeti felsőoktatási intézmények hallgatói, végzett hallgatói számára közösségi, nyilvános tereken elhelyezésre kerülő, sokszorosítható műalkotás tervezésére. Figyelem! A pályázat beadási határidejét meghosszabbítottuk! postai feladás határideje: 2014. március 31.

12 / març / 2014
Primer Darrer