Dárday István filmrendező 80 éves

Dárday István Balázs Béla- és Kossuth-díjas filmrendező, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja március 25-én, tehát ma nyolcvanéves. Az MMA Film- és Fotóművészeti Tagozata – alkotótársával, a szintén idén ünneplő Szalai Györgyivel együtt – filmvetítéssel és kerekasztal-beszélgetéssel köszöntötte volna a Pesti Vigadóban. A Dárday–Szalai alkotópáros hosszú évtizedeken át forgatott játék- és dokumentumfilmjeit a magyarországi társadalmi valóság iránti kivételes problémaérzékenység jellemzi. Dárday István "Hugó"-val a Balázs Béla Stúdióról, a dokumentum-játékfilmek lényegéről és filmjeik civil szereplőiről beszélgettünk. Lesti Árpád interjúja.
25 / març / 2020

Gyepsori emberek tegnap és ma

Molnár Edit fotókiállítása

Gyepsori emberek tegnap és ma címmel Molnár Edit Balázs Béla-díjas fotóművész kiállítása nyílt július 10-én, csütörtökön 18.00-kor a Vigadó Galériában.

27 / juny / 2014

Magyarország lesz a díszvendég a 15. Hirosimai Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon

Magyarország lesz a díszvendég a 15. Hirosimai Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon. Az augusztus 21. és 25. között zajló szemle versenyprogramjában 20 ország 59 alkotása szerepel, köztük három magyar film. A versenyen kívüli programban akadémikusaink műveit is bemutatják.

19 / juny / 2014

Mintha nem otthon lennénk

Gulyás János Mintha nem otthon lennénk című kétrészes filmje a tragikus és emlékezetes iszapkatasztrófa utáni családtörténetekkel szembesíti a nézőket. A filmet 2014. június 14-én és 15-én tűzi műsorára a Duna World csatorna.

12 / juny / 2014

Megnyílt a Velencei Biennále magyar pavilonja

Megnyílt a 14. Velencei Nemzetközi Építészeti Biennále magyar pavilonja 2014. június 5-én, mely a közös építés lélekemelő erejére hívja fel a figyelmet. A demonstratív építést kísérő kiállítás része Kunkovács László néprajzkutató, fotóművész Ősépítmények című fotókiállítása.

6 / juny / 2014

Acél-Mű

Benkő Imre kiállítása


Június 6-án nyílik és július 10-ig látogatható Benkő Imre ACÉL-MŰ. Ózd 1987–2012 című fotókiállítása az Ózd Városi Művelődési Központban.

4 / juny / 2014
Primer Darrer