Bakos István: Krisztus teste és vére

Találkozás

Az MMA kiállítása az 52. Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére

Találkozás címmel kortárs művészeti kiállítás nyílt szeptember 1-jén este a Vigadó Galériában. A Magyar Művészeti Akadémia képző-, fotó- valamint iparművészeti alkotásokat felvonultató tárlata a közelgő 52. Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódik. A kiállítás arra a kérdésre keresi a választ, hogy hogyan lehet XXI. századi szemlélettel ábrázolni az eucharisztikus témakört. Az alkotások, körbejárva a témát, izgalmas, művészi válaszokat adnak, továbbá egy kis megállásra, befelé fordulásra, elgondolkodásra késztetnek, hogyan is élünk, mi a fontos, a lényeges az életünkben.
2 / setembre / 2021

Tárlat Gyulai Líviusz válogatott könyvillusztrációiból

„Utazóféle vagyok…" címmel nyílt tárlat szeptember 22-én Gyulai Líviusz, az MMA néhai tagja válogatott könyvillusztrációiból a Karinthy Szalonban. A tárlatot Orosz István Kossuth-díjas grafikus, filmrendező, író, a nemzet művésze nyitotta meg. (Az elhangzott szöveg megtekinthető itt.) A Budapesti Illusztrációs Fesztivál kísérő programjaként rendezett kiállítás október 15-ig tekinthető meg. Kurátora Révész Emese művészettörténész.

23 / setembre / 2021

Herczeg Ferenc-szobrot avattak a Nemzeti Színházban

Mellszobrot állítottak Herczeg Ferenc írónak (1863–1954) a magyar dráma napján, szeptember 21-én a Nemzeti Színház épületében. A két világháború közötti korszak legnépszerűbb íróját megörökítő művet Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Takaró Mihály, a Herczeg Ferenc Társaság elnöke leplezte le. Az eseményen részt vett többek között dr. Kucsera Tamás Gergely, az MMA főtitkára, Rátóti Zoltán színművész, az MMA elnökségi tagja és Mezey Katalin költő, műfordító, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője is.

22 / setembre / 2021

Az MMA filmjét is díjazták az Ars Sacra Filmfesztiválon

2021. szeptember 19-én a Tabán Art Moziban díjkiosztó záróünnepséggel zárták az Ars Sacra Filmfesztivált. Az idei filmfesztivál egyik újdonsága volt, hogy az MMA Könyvkiadó különdíjat ajánlott fel. A különdíjjal az Új Közjáték sorozat egyik rövidfilmjét, Szabó-Nyulász Melinda az Eltűnt idő című filmjét jutalmazta. A díjat Pécsi Györgyi, a Kiadó vezetője adta át. Az Ars Sacra Alapítvány különdíját Medgyesi Gabriella Csak az ének – In memoriam Szabados György filmje kapta, amely a Magyar Művészeti Akadémia megrendelésére készült az MMA portrésorozatában.

20 / setembre / 2021

Jankovics Marcell életműdíjat kapott

A múlt héten tartották a Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált. A 17. CineFest záróünnepségén posztumusz életműdíjjal tisztelegtek Jankovics Marcell, a Magyar Művészeti Akadémia nemrég elhunyt tiszteletbeli elnöke emléke előtt. A nagyjátékfilmes zsűri tagja volt Kucsera Tamás Gergely, az MMA főtitkára, valamint a CineFest keretében mutatták be az MMA Kiadó és az MMA MMKI legújabb köteteit is. A Miskolci Filmfesztivál egyik partnere a Magyar Művészeti Akadémia volt.

20 / setembre / 2021
Darrer
// ]]>