2019. szeptember 19. | 19.30 – Szó • szín • játék – Csurka István: Deficit

A Zentai Magyar Kamaraszínház előadása

A Magyar Művészeti Akadémia Szó•szín•játék sorozatában 2019 őszén először Csurka István klasszikusát láthatják a nézők a Sinkovits Imre Kamaraszínpadon, Szilágyi Tibor rendezésben.

2019. szeptember 13–21. – CineFest XVI. Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál

A Magyar Művészeti Akadémia 2019-ben is támogatja a Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál megvalósítását. A CineFest-en idén először versenyeznek egészestés kreatív dokumentumfilmek, a CineDocs nevű új szekcióban. További információ a fesztiválról: https://www.cinefest.hu/

2019. augusztus 30. – Párbeszéd a magyar színház jövőjéért 6.

Hatodik alkalommal rendezik meg a kiemelt figyelmet kapott Párbeszéd a magyar színház jövőjéről elnevezésű konferencia-sorozatot, amely 2014-ben a Színházművészeti Tagozat kezdeményezésére indult Veszprémből. Azóta szorosan összekapcsolódik az Országos Színházi Évadnyitó eseményével is. A konferencia tartalmi összeállításában az MMA Színházművészeti Tagozata együttműködik a rendezvényt szervező színházzal – ez idén a Pesti Magyar Színház.

2019. augusztus 24–25. – II. Építészeti Nemzeti Szalon | Finisszázs programok a Műcsarnokban

Zárul a Magyar Művészeti Akadémia 2019-es nemzeti szalon kiállítása, a Tér///Erő – II. Építészeti Nemzeti Szalon. Az utolsó hétvégén tárlatvezetésekkel, családi délelőttel, valamint egyéb érdekes programmal várják az érdeklődőket az MMA intézményébe, a Műcsarnokba. Részletek a mucsarnok.hu/ oldalon!

2019. augusztus 22–25. – V. Kulturális Filmek Fesztiválja Szatmárcsekén

2019. június 21-ig lehet nevezni az V. Kulturális Filmek Fesztiváljára, amelyet augusztus 22. és 25. között rendeznek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szatmárcsekén. Az eseményre a magyar kultúra értékeit bemutató rövid internetes videókkal lehet pályázni. A zsűri tagja Buglya Sándor, az MMA Film- és Fotóművészeti Tagozatának vezetője.

Calendari
// ]]>