2023. december 17. ǀ 19:00 – Isten bolondjának bolondja

Berecz András mesemondó, énekes, az MMA rendes tagja adventi műsora a Nemzeti Színházban.

2023. december 13. ǀ 19:30 – TRIO X–Y–Z ǀ koncert

Kóbor Eva, Kiss Lucia és Bogányi Gergely zongoraművész, az MMA rendes tagja kamaraestje.

2023. december 13. ǀ 09:30 – Országépítés ǀ Kós Károly Egyesülés konferenciája

Országépítés, avagy sikerül-e a magyar építészeti kultúra jövőjét összekötni a múltjával? A címben szereplő kérdést a tárgykultúrára vonatkoztatva egy francia felkérésre készült tanulmányban Gerle János tette fel 1991-ben. Felvetése az építészetre vonatkoztatva a mai napig él, talán aktuálisabb, mint valaha. Valljuk meg, az elmúlt időszak nem, hogy válaszokat nem talált, de korunk építészete kevés kivételtől eltekintve homlokegyenest más irányba halad.
A Kós Károly Egyesülés Országépítés című konferenciáján a ma adható válaszokat keressük, bemutatva az Egyesülés tagjainak tevékenysége mellett, hasonlóan gondolkodó külföldi kollégák gondolatait is. Utat keresünk korunk építészeti útvesztőjében. 

2023. december 11. | 14.00 - Az előadóművész életpályamodell lehetőségei

A Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti Tagozata konferenciája a Walter Rózsi-villában.

2023. december 7. | 17:30 – Suttogó Föld

A táj alternatívái a magyar és izraeli kortárs képzőművészetben című kiállítás megnyitója a Néprajzi Múzeumban. 

2023. december 7. ǀ 17:00 – A Barokk festészet Magyarországon I-III című kötetek bemutatója

A Magyar Művészeti Akadémia Veszprémi Munkacsoportjának rendezvénye. Moderátor Pécsi Györgyi irodalomtörténész, az MMA elnökségének tagja.

2023. december 6. ǀ 19:00 – Magyarország 365 fotópályázat díjátadó ünnepsége

A díjakat a zsűri tagjai adják át, többek között Haris László fotóművész, az MMA elnökségi tagja.

2023. december 6. ǀ 18:00 – Madách – Prága ǀ Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet installációi és kiállítása ǀ megnyitó

Madách Imre születésének 200. évfordulóját az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet két kiemelkedő eseménnyel ünnepelte 2023-ban. A 10. Színházi Olimpián a Mira János, Jászai Mari-díjas díszlettervező által tervezett Madách-alagút, majd a Prágai Quadriennálé (PQ) magyar installációi reflektáltak a szerző főművére: Az ember tragédiájára.

2023. december 6. ǀ 15:00 – Gyenes Zsolt: "Látható hangzás – Vizuális zene a magyar kortárs művészetben" ǀ könyvbemutató

A könyv megjelenését és a rendezvényt a Magyar Művészeti Akadémia Pécsi Regionális Munkacsoportja és a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

2023. december 5. ǀ 18:00 – Keddi Kaleidoszkóp ǀ Dohnányi-kutatás 150−4

Kusz Veronika zenetörténésszel, az MMA Művészetelméleti Tagozatának ösztöndíjasával Berlász Melinda Széchenyi-díjas zenetörténész, az MMA rendes tagja beszélget az MMA irodaházában.

2023. december 5. ǀ 17:00 – Hatkezes ǀ Zalán Tibor és Géczi János közös estje

Zalán Tibor József Attila-díjas költővel, az MMA levelező tagjával és Géczi János költővel a Forrás folyóirat főszerkesztője, Füzi László beszélget. Az esemény támogatója a Magyar Művészeti Akadémia.

2023. december 2. ǀ 15:00 – Kecskemét művészeti műhelyei, szimpóziumai, alkotótelepei a kecskeméti művészteleptől napjainkig ǀ konferencia

A Magyar Művészeti Akadémia Kecskeméti Regionális Munkacsoportja és a Kecskeméti Katona József Múzeum rendezvénye.

2023. december 1-3. – XVIII. Keceli Országos Fazekas Kiállítás

Tizennyolcadik alkalommal találkoznak a fazekasok Kecelen, közöttük idén is kiállító lesz Kovács László fazekasmester, az MMA levelező tagja, Albert Attila fazekasmester, az MMA művészeti ösztöndíjasa, Madár Helga fazekas, az MMA művészeti ösztöndíjasa, valamint Kozák Éva, fazekas, a népművészet mestere, az MMA köztestületi tagja és Szűcs Imre A Népművészet Mestere, az MMA köztestületi tagja. A rendezvény támogatója a Magyar Művészeti Akadémia. 

2023. november 30. ǀ 18:00 – Kovács István: Film – Költészet – Történelem ǀ könyvbemutató

A Magyar Napló Kiadó és a FOKUSZ Egyesület rendezvényén Kovács István költő, történész, az MMA rendes tagja Film – Költészet – Történelem című könyvét mutatják be.

2023. november 30. ǀ 16:00 – „ÉPÍTŐ -MŰVÉSZEK" ǀ kiállítás

Az MMA Építőművészeti Tagozatának rendezvényén megtekinthető lesz a tagozat köztestületi tagjainak munkáiból készült reprezentatív válogatás. 

2023. november 29-30. ǀ Lokalitás és globalitás a művészetben és az építészetben – A helyi szellemi műhelyek és közösségek szerepe ǀ konferencia

Az MMA Miskolci Regionális Munkacsoport és az MTA-MAB Építészeti Szakbizottság 2023. évi Tudományünnepi közös programját a miskolci MAB-székházban rendezik meg. A kétnapos konferencián számos akadémikus részt vesz. 

2023. november 29. ǀ 17:00 – A középkori és kora újkori várfalak és erődítések a veszprémi várban az újabb kutatások tükrében

Az MMA Veszprémi Munkacsoportja és az MTA Veszprémi Akadémiai Bizottsága programja. Szoboszlay Gergely (Magyar Nemzeti Múzeum) előadásának címe: A középkori és kora újkori várfalak és erődítések a veszprémi várban az újabb kutatások tükrében című előadására.

2023. november 29. ǀ 09:00 – Építészet a modern(izmus) után ǀ konferencia

Az MCC és a Scruton közös konferenciája a poszt-posztmodern időszak építészeti kérdéseire és tendenciáira igyekszik reagálni. A délutáni programban Turi Attila, az MMA elnöke és Gutowski Robert építész, az MMA levelező tagja, valamint Lánszki Regő építészeti államtitkár is részt vesz.

2023. november 28. ǀ 17:00 – Gajdó Tamás: Huszti Péter ǀ könyvbemutató és pódiumbeszélgetés

Az MMA Kiadó rendezvényén Huszti Péter színművésszel és Gajdó Tamás színháztörténésszel, a kötet szerzőjével Nagy Viktor, az MMA Színházművészeti Tagozatának vezetője beszélget. 

// ]]>