Modernista budai luxusvilla Pest szívében

Megnyitja kapuit az Építészeti Múzeum új kiállítóhelye Pest egyetlen látogatható modern villájában

Stílusosan a múzeumok világnapján, május 18-án költözik be első kiállítóhelyére a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK), a helyszín pedig nem más, mint a budapesti Walter Rózsi-villa. Az 1936-ban épült, modern stílusú luxusvilla a Magyar Művészeti Akadémia beruházásában újult meg a fenntartásában működő Múzeum számára.
17 / maig / 2022

Balázs János a Music International Grand Prix győztese

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja lett a Music International Grand Prix győztese New Yorkban és elnyerte a közönségdíjat is, ezzel a verseny történetében az első magyar győztes lett. A zongorista 2022. május 21-én este vehette át az elismeréseket New Yorkban a Kaufmann Centerben rendezett gálán.

23 / maig / 2022

„PályaStart" Rost Andreával

ÖSSZETETT MESTERKURZUSON KÉPZIK ŐSSZEL A JÖVŐ OPERASZTÁRJAIT
A Rost Andrea Művészeti Alapítvány kuratóriumának fő célja, hogy a világszerte ismert és elismert operaénekesnő, Rost Andrea, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja átadhassa sokszínű szakmai tudását. A fiatal, pályakezdő énekesek, a jövőben az alapítvány által szervezett kurzusokon, fesztiválokon nem csupán magyarországi, de nemzetközi ismertségre is szert tehetnek. Az alapítvány szeptember 26-a és október 2-a között rendezi meg a PályaStart Mesterkurzust, mely többek között a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával jött létre. 

18 / maig / 2022

Kiosztották a kilencedik Savaria Filmszemle díjait

Hetven alkotással neveztek az idei, már kilencedik alkalommal megrendezett Savaria Filmszemlére, amelyet építészet, formatervezés és kulturális örökség kategóriában hirdettek meg, és május 11–13. között rendeztek Szombathelyen. A szemlét idén is – ahogy indulása óta minden évben – a Magyar Művészeti Akadémia támogatta. A zsűri tagja volt többek között András Ferenc filmrendező, az MMA rendes tagja, a nemzet művésze és Kucsera Tamás Gergely filozófus, művészetelméleti szakíró, filmes alkotó, az MMA levelező tagja.

16 / maig / 2022

Kassára és Antwerpenbe érkezett az „Építs nekem hajlékot! – Magyar közösségek zsinagógái" tablókiállítás

A héten két európai városban is megnyílt a Magyar Művészeti Akadémia és a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ gondozásában készült, a magyar közösségek zsinagógáit bemutató tablókiállítás: 2022. május 3-tól a kassai Harang utcai zsinagóga ódon falai közt, míg május 5-től az antwerpeni Magyar Tiszteletbeli Konzulátus impozáns épületében tekinthető meg az utazó tárlat Építs nekem hajlékot! Magyar közösségek zsinagógái címmel.

6 / maig / 2022
Darrer
// ]]>