2019. június 19–23. – 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál

Ismét bemutatják és vendégül látják a magyar és a nemzetközi animáció színe-javát a hazai és az európai animációs filmek kétévente megrendezett ünnepén, Kecskeméten. A Magyar Művészeti Akadémia ezúttal is kiemelt támogató.

2019. június 17–22. – Tizenötödik Magyar Táncfesztivál Győrben

Immáron 15. alkalommal rendezi meg a Győri Balett a magyar hivatásos táncegyüttesek legnagyobb országos seregszemléjét: a Magyar Táncfesztivált. A rendezvény keretében június 21-én tartják a Magyar Művészeti Akadémia Napját. A fesztivál támogatója a Magyar Művészeti Akadémia.

2019. június 6. | 17.00 – A Nap Kiadó könyvbemutatója

A Petőfi Irodalmi Múzeumban mutatja be a kiadó az Ünnepi Könyvhétre megjelenő köteteit a szerzők közreműködésével, köztük Pécsi Györgyi, Szörényi László és Tamás Menyhért művét. Háziasszony: Sebestyén Ilona. Az eseményt támogatja a Magyar Művészeti Akadémia.

2019. május 27. | 18.00 – Hangverseny Ittzés Mihály emlékére

Ittzés Mihály zenepedagógus, művészeti író, az MMA néhai tagja emlékére szervez hangversenyt a Magyar Kodály Társaság a Régi Zeneakadémia Kamaratermébe. A rendezvény támogatója a Magyar Művészeti Akadémia, a megnyitót Vashegyi György, az MMA elnöke tartja.

2019. május 24–26. – Huszonötödik Szolnoki Országos Néptáncfesztivál

A háromnapos fesztivál zsűrijének elnöke Mihályi Gábor koreográfus, rendező, az MMA levelező tagja. A zsűri tagja többek között Eredics Gábor népzenész, az MMA levelező tagja is. A fesztivált támogatja a Magyar Művészeti Akadémia.

Календар
// ]]>