Vallomásosan alkotni

Interjú Oberfrank Pállal

Interjúsorozatunk mostani epizódjában Oberfrank Pál színművészt, színigazgatót, az MMA Veszprémi Regionális központjának elnökét új megbízatásáról kérdeztük. Gazsó L. Ferenc szerkesztő − többek között  családi indíttatásáról, piarista kötődéséről, a Színművészeti Főiskola megkezdése előtti kitérőről kérdezte. 
Четвъртък, 2023, Септември 21

Kubik Anna és Cseke Péter a Magyar Teátrum Nyári Fesztivál díjazottjai közt

LEZÁRULT A SZARVASI VÍZI SZÍNHÁZ TIZENHARMADIK ÉVADA, TÖBB MINT NEGYVENEZER NÉZŐ VOLT KÍVÁNCSI AZ ELŐADÁSOKRA

A Magyar Teátrum Nyári Fesztivált 2023. június 16. és augusztus 21. közt rendezték meg, a legjobb előadás a József Attila Színház Szibériai csárdása, a legjobb meseelőadás a Turay Ida Színház által színre vitt Hókirálynő lett.

Петък, 2023, Август 25

Az Ezeregy éjszaka a Szegedi Szabadtéri Játékokon

A musical rendezője és koreográfusa: Juronics Tamás, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja

A bemutatóra augusztus 11-én, a szegedi Dóm téren kerül sor, ezt követően az előadást további öt alkalommal, augusztus 12-én, 13-án, 18-án, 19-én és végül 20-án láthatja majd a közönség. A musical a csaknem kétezer éves történetfolyam legizgalmasabb arab, perzsa, indiai és kínai elemeiből építkezik.

Вторник, 2023, Август 8

Thália-források Nyíregyházán

Vándorkiállítás a helyi színjátszás dokumentumaiból 

A színházrajongók és a múzeumjárók érdeklődésére egyaránt számot tarthat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Levéltár kiállítása, amely július 31-én nyílt meg Színjátszás Nyíregyházán a kezdetektől 1981-ig címmel. Az ötletgazda Pregitzer Fruzsina Jászai Mari-díjas színművész, az MMA rendes tagja volt.

Четвъртък, 2023, Август 3

Egy színházi nyár állomásai

Villáminterjú Pregitzer Fruzsina színművésszel

Nyíregyháza – Jászó – Nagyszalonta – Székelyföld: az eddigi állomásai egy akadémikusi nyárnak, amelynek programjairól, helyszíneiről Pregitzer Fruzsinát, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagját kérdeztük.

Понеделник, 2023, Юли 31

Életre szóló emlékek, és teázás a napfelkeltében

VIDNYÁNSZKY ATTILMESÉL A VILÁG IDEI LEGJELENTŐSEBB SZÍNHÁZI ESEMÉNYÉRŐL, A SZÍNHÁZI OLIMPIÁRÓL

„A 10. Színházi Olimpia az idén a világ legjelentősebb színházi eseménye volt, ahol 400 társulat 7500 képviselője vendégeskedett hazánkban. Olyan nagyszabású, nemzetközi színházi eseményt bonyolítottunk, amilyen még soha nem volt Magyarországonˮ – mondta az Origonak Vidnyánszky Attila. Hozzátette: fontos volt, hogy a világról másként gondolkodó emberek egy nyelven - a színház nyelvén - megszólalva közelebb kerültek egymáshoz. 

Сряда, 2023, Юли 26
Последно