Forrás: Műcsarnok

Fohászkodó és bajmegállító kezek

Ujvárossy László Munkácsy-díjas grafikusművész, az MMA rendes tagja Napkezek című tárlata június 6-ig tekinthető meg a Műcsarnok-Boxban. Gazdag szimbolikájú alkotásai mutatják be az emberi élet teljességét, de a fenyegető jövőképre is a hagyomány logikája szerint reflektálnak. A Műcsarnok tárlatához kapcsolódik Varga Klára újságíró interjúja.
Сряда, 2023, Май 3

„Sic erat in fatis"

A ROMLÁS ESZTÉTIKÁJA – JOVIÁN GYÖRGY KIÁLLÍTÁSA NAGYVÁRADON

Jovián György
festőművész, az MMA rendes tagja alkotásaiból nyílt egyéni időszaki kiállítás május 13-án a nagyváradi Római Katolikus Barokk Püspöki Palota második emeletén, a Patachich Látogatóközpontban, a 31. Festum Varadinum keretében. A szeptemberig látogatható tárlatot a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség szervezte, partnerségben Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusával és a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával.
 

Вторник, 2023, Май 16

Kortárs Paleolitikum

A Magyar Természettudományi Múzeum és a MAMŰ Társaság Kulturális Egyesület közös szervezésében Kortárs Paleolitikum címmel tematikus, csoportos kiállítás nyílt a Természettudományi Múzeumban május 3-án. A tárlaton részt vesz többek között Bukta Imre képzőművész, az MMA rendes tagja és Elekes Károly festő-, grafikus- és szobrászművész, az MMA rendes tagja.

Петък, 2023, Май 12

A portréfestő Gerzson

PORTRÉSOROZAT-VÁLOGATÁS GERZSON PÁL MŰVEIBŐL

A Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban nyílt meg és május 10-ig megtekinthető Gerzson Pál festőművész (1931–2008), az MMA társadalmi szervezet alapítója, az MMA posztumusz tiszteleti tagja egyedülálló portrégyűjteménye.

Четвъртък, 2023, Април 27

Napkezek | Ujvárossy László kiállítása

A Műcsarnokban, a Magyar Művészeti Akadémia intézményében nyílt meg és június 4-ig látogatható Ujvárossy László Nagyváradon élő és alkotó grafikusművész, az MMA rendes tagja kiállítása. A tárlatnak a Műcsarnok#Box ad otthont, kurátor: Rockenbauer Zoltán PhD., akinek nyitó kurátori tárlatvezetése április 27-én, 17.00-órakor lesz.

Петък, 2023, Април 21

SZÍN-TÉZIS

Tisztelgés Madách Imre munkássága előtt

Madách Imre születésének bicentenáriuma és Az ember tragédiája színházi bemutatójának 140. évfordulója alkalmából SZÍN-TÉZIS címmel egyedülálló, határokon is átívelő sorozatot indít az Országút magazin. A világirodalom jelentős alkotása előtt nagyszerű képzőművészek, zenészek, rendezők, színészek, költők, írók, tudósok bevonásával tisztelegnek. A közreműködő alkotók között szerepelnek köztestületünk tagjai is. Ennek jegyében a lap április 20-án Csurka Eszter Munkácsy Mihály-díjas képzőművész, az MMA rendes tagja Menny című alkotásával a címlapon jelent meg.

Петък, 2023, Април 21
Последно