Megalakult az Építészeti Tanácsadó Testület

Kossuth-díjas építészek tehetnek majd konstruktív javaslatokat 

Július 10-én tartotta alakuló ülését az Építészeti Tanácsadó Testület, melyben a szakma kitüntetett képviselői segítik az Építési és Közlekedési Minisztérium munkáját. A grémiumban Turi Attila, az MMA elnöke, Salamin Ferenc, az MMA Építőművészeti Tagozatának vezetője és az MMA rendes tagjai is helyet kaptak.
Сряда, 2024, Юли 17

Egyedülálló épület, érzékeny szimbolika

Elkészült az OSZK Archivális Raktára Piliscsabán

Hamarosan felavatják az Országos Széchenyi Könyvtár Archivális Raktárát Piliscsabán. A Turi Attila Kossuth- és Ybl-díjas építész, az MMA elnöke és a TSPC tervei alapján megvalósult, könyvet formázó épület központi eleme a falevél erezetét formázó perforált záróelem, de szimbolikájában szerepet kap a fafeldolgozás folyamata, a modern nyomtatás és a makoveczi örökség is.

Понеделник, 2024, Юли 8

Köztestületek Háza

Háromoldalú együttműködést írtak alá az MMA, a Kamarák és az ÉKM

2024. július 2-án 13 órakor, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Andrássy úti irodaházában került sor a Köztestületek Háza együttműködési megállapodás aláírására, melynek célja, hogy a Magyar Építészeti Központ és Múzeum tervezése és kivitelezése során a felek együttműködnek, annak érdekében, hogy az ún. 7. számú épület a Kamarák számára, irodai céllal kerüljön kialakításra.

Вторник, 2024, Юли 2

Együttműködésben a magyar építészetért

Elindult a magyar kortárs építészet honlapja

A Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK) és a Magyar Építész Kamara (MÉK) közös építészeti portálja kétéves előkészítő munkát követően vált láthatóvá a nagyközönség számára. A maimagyarepiteszet.hu című honlap alapját a Magyar Építészet 2010_20 könyv adja – a portált a következő időszakban szeretnék tovább bővíteni az elmúlt évek épületeinek részletes, kereshető bemutatásával.

Сряда, 2024, Юни 26

Az élet legyen a középpontban

Sáros László György a sárospataki rekonstrukcióról

Sáros László György Ybl- és Pro Architectura díjas építész, fotográfus, az MMA rendes tagja. Néhai barátjával, Gerle Jánossal, Makovecz Imre első tanítványaként személyesen is jelen lehetett a sárospataki Művelődés Háza és Könyvtára építésénél. Persze akkor még csak mint szemlélő.

Понеделник, 2024, Юни 24

A táj az otthonunk, ahova születtünk

Herczeg Ágnes életútról, társakról és jövőbeli terveiről

A Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata tavaly levelező tagjává választotta Herczeg Ágnes tájépítészt. Székfoglaló előadása előtt elhangzott méltatásában Fekete Albert tájépítész, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Tájépítészeti, Településtervezési és Díszkertészeti Intézetének igazgatója a közösség, a táj, a haza kifejezésekkel jellemezte a szakember hivatástudatát, munkásságát. Erről és a tájépítészet fontosságáról beszélgettek Herczeg Ágnessel a Kertészet és szőlészet című lapban.

Понеделник, 2024, Юни 24
Последно