A Szent István-bazilikában búcsúztatták Sára Sándort

Számos tisztelője, pályatársa, az MMA tagjai jelenlétében vettek búcsút Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendezőtől, operatőrtől, a nemzet művészétől, a Magyar Művészeti Akadémia néhai, egykori elnökségi tagjától a katolikus egyház szertartása szerinti gyászmise keretében 2019. október 11-én a Szent István-bazilikában. Sára Sándort szülővárosában, a Galga menti Turán családi körben helyezik végső nyugalomra.
2019. október 14.

Áder János és Borut Pahor megtekintette a Műcsarnok Szlovén kapcsolat című tárlatát

A Szlovén kapcsolat címmel júliusban nyílt négy kiállítás védnökei, Áder János, Magyarország köztársasági elnöke és Borut Pahor, a Szlovén Köztársaság elnöke csütörtökön délután látogatást tettek a Műcsarnokban. A két államfő és vendégeik számára tartott tárlatvezetés előtt Ksenija Škrilec, a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövete és Szegő György, a Műcsarnok művészeti igazgatója mondott köszöntőt.

2015. szeptember 3.

Végső búcsú Karátson Gábortól

Végső búcsút vettek Karátson Gábortól. Az életének nyolcvanegyedik évében elhunyt Kossuth- és Prima-díjas írót, műfordítót, festőt és filozófust, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagját augusztus 26-án kísérték utolsó útjára a Farkasréti temetőben. 

2015. augusztus 27.

Egy Liszt-legenda újjászületése

Sajtótájékoztató a Liszt Ferenc Emlékmúzeumban

2015. augusztus 15-én, napra pontosan 150 évvel az ősbemutatót követően, ugyanazon helyszínen – a Pesti Vigadóban – a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére és programjaként ismét magyarul szólal meg Liszt nagyszabású remekműve, a Szent Erzsébet legendája. Az előadás előtti héten az MMA sajtótájékoztatón ismertette a produkció megszületésének részleteit.

2015. augusztus 6.

Liszt Ferenc: Szent Erzsébet legendája

Az ősbemutató rekonstruált előadása a Pesti Vigadóban

Liszt Ferenc 150 évvel ezelőtt mutatta be hat képbe komponált, háromórás oratóriumát a Vigadóban, melyet saját maga vezényelt. Az Árpád-házi Szent Erzsébet tiszteletére írt mű szövegkönyvét – Otto Roquette librettóját – Ábrányi Kornél fordította magyarra. Később a német változat vált ismertté, de ez volt a mű ősbemutatója.

2015. augusztus 4.
Első Utolsó
// ]]>