Jankovics Marcell temetése – Utolsó útjára kísérték a nemzet művészét

Számos barátja, tisztelője és pályatársa vett búcsút az életének 80. évében, május 29-én elhunyt Jankovics Marcelltől, néhai nemzet művészétől, Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendezőtől, az MMA néhai tagjától és tiszteletbeli elnökétől 2021. június 22-én a budapesti Farkasréti temetőben. A közjogi méltóságok jelenlétében Szemadám György, mint jó barát búcsúzott, a Magyar Művészeti Akadémia nevében Vashegyi György búcsúztatta, és a ravatalnál búcsúbeszédet mondott Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is. A gyászszertartást Korzenszky Richárd OSB, a tihanyi bencés apátság emeritus perjele, az MMA tiszteletbeli tagja vezette, aki osztálytársként is emlékezett Jankovics Marcellre.

2021. június 22.

Művészeti programokra írt ki pályázatot az MMA

MŰVÉSZETI PROGRAM PÁLYÁZATI KIÍRÁSA – 2021

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) az elmúlt évekhez hasonlóan 200 millió forint összegben nyílt pályázatot hirdet az államháztartás alrendszerén belüli és kívüli, a Magyar Művészeti Akadémia alapszabályában nevesített művészeti ágak területén működő civil és – a központi költségvetési szervek kivételével – egyéb szervezetek részére, művészeti szakmai programjuk megvalósításának támogatására.

2021. március 8.

Elhunyt Kernács Gabriella művészettörténész

2021. március 4-én, életének 78. évében elhunyt az MMA Művészeti Írói Díjával is elismert Kernács Gabriella művészettörténész, televíziós műsorszerkesztő, a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli tagja, aki férjével, B. Farkas Tamással a világon is példátlan munkát végzett a képzőművészet és iparművészet televíziós prezentálása terén.

2021. március 5.

Újjáalakult az MMA felügyelő testülete

Erdélyi Rudolf Zalán vezetésével, akit február 22-én választott elnökké a testület, megkezdte munkáját a Magyar Művészeti Akadémia újjáalakult Felügyelő Testülete. A testület további tagjai: Bús Balázs, a Kormány delegáltjaként, míg Galánfi András fafaragó-iparművész, akadémikus, Lajta Gábor festőművész, akadémikus és Sára Ernő tervezőgrafikus, akadémikus az MMA részéről – a Felügyelő Testület mandátuma 2024-ig szól.

2021. február 23.

Mától lehet pályázni a Magyar Művészeti Akadémia hároméves ösztöndíjára

Negyedik alkalommal hirdeti meg művészeti alkotómunkát támogató ösztöndíjpályázatát a Magyar Művészeti Akadémia. A nyertesek (100 fő) három évre szóló, havi bruttó 200 000 forint összegű művészeti ösztöndíjra lesznek jogosultak. Jelentkezni 2021. február 8-tól lehet az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet online felületén, a pályázatok leadásának határideje 2021. március 22.

2021. február 8.
Első Utolsó
// ]]>