Történelmi pillanat volt a tudományünnepi MMA-rendezvény

Történelmi jelzővel illette a Magyar Művészeti Akadémia első önálló tudományünnepi rendezvényét november 21-én Erdei Anna, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) főtitkárhelyettese. Nyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy az MTA Széchenyi téri székháza rendszeresen otthont ad különféle művészeti eseményeknek: koncerteknek, kiállításoknak, de a Művészet és tudomány – közös utak a világ megismeréséhez című konferencia kiemelkedik ezek sorából is. Ugyanis idén nyílt arra első alkalommal lehetőség, hogy az MMA akadémikusainak előadásai a magyar tudományt ünneplő rendezvénysorozat programkínálatába bekerüljenek.
2022. november 21.
Tájékoztatás
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Titkárságánál 2022. december 22. napjától 2023. január 6. napjáig igazgatási szünet lesz, az ügyintézés szünetel!

2022. december 19-étől 2023. február 11-éig a Pesti Vigadó zárva tart! A Műcsarnok a téli időszakban hétfőnként és kedden sem fogad látogatókat!
Közérdekű adatok

ÉPÍTÉSZET LIGETE
ÉPÍTÉSZETI TERVPÁLYÁZAT

A pályázat eredménye

Pályázatok

LANTOS MÚZEUM PÉCS 2022"

Beadási határidő: 2022. december 12.

AZ MMA-22-P
MŰVÉSZETI PROGRAM PÁLYÁZAT DÖNTÉSI LISTÁJA

Elszámolási segédletek

A linkre kattintva elérhető a pályázati rendszer: tamogatas.mma.hu

Magyar Művészet folyóirat

Hírlevél

Szorosabbra fűzte együttműködését a Magyar Szemle Alapítvány és a Magyar Művészeti Akadémia

Együttműködési megállapodást írt alá 2022. december 7-én az Országút folyóiratot kiadó Magyar Szemle Alapítvány és a Magyar Művészeti Akadémia. A megállapodást az MMA részéről dr. Richly Gábor főtitkár, az Alapítvány részéről Entz Géza elnök látta el kézjegyével az MMA székházában. Az aláírási ünnepségen részt vettek az Országút szerkesztőbizottságának tagjai: Farkas Ádám elnök, Mezey Katalin és Zelnik József, valamint Szerdahelyi Csongor főszerkesztő is.

2022. december 7.

Átadták a Magyar Művészeti Akadémia oktatási Elismerő Okleveleit

Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, és Farkas Ádám elnökségi tag, az MMA Oktatási, Képzési és Tudományos Bizottságának elnöke december 5-én az MMA irodaházában elismerő okleveleket adott át a művészetoktatásban kimagasló teljesítményt elért pedagógusok, közösségek, intézmények részére. A művészetoktatás területén nyújtott kimagasló teljesítményéért összesen három pedagógus, valamint két alkotóműhely kapott oktatási elismerést.
Pedagógus kategóriában dr. Acél Zsolt piarista szerzetes, gimnáziumi tanár; művésztanár kategóriában Péterffy András, Balázs Béla-díjas filmrendező, operatőr, producer, egyetemi tanár; művészetpedagógiai kutató kategóriában dr. Széll Rita kutatótanár, egyetemi oktató; közösség díjkategóriában a Psalmus Humanus Művészetpedagógai Egyesület; és szintén közösség kategóriában a sepsiszentgyörgyi Guzsalyas Alapítvány részesült az MMA Elismerő Oklevelében.

2022. december 5.

Megalakulnak az MMA regionális munkacsoportjai

A Magyar Művészeti Akadémia őszi közgyűlése regionális munkacsoportok létrehozásáról döntött azért, hogy a köztestület a hazai és a határon túli magyarlakta területeken tovább erősítse a művészeti-kulturális életben aktív jelenlétét, segítse a helyi szintű kapcsolatépítést. Ilyen munkacsoportok kezdik meg működésüket Debrecenben, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Veszprémben, amihez akadémikus és nem akadémikus jelentkezőket várnak – első körben november 15-i határidővel – az MMA Titkárságán.

2022. november 10.

Közgyűlést tartott a Magyar Művészeti Akadémia

Átadták a köztestületi díjakat és regionális munkacsoportok létrehozásáról is döntött az MMA közgyűlése

A Magyar Művészeti Akadémia második közgyűlését tartotta ebben az évben a köztestület székházában, a Pesti Vigadóban október 12-én. A közgyűlésen az MMA Életműdíját Korniss Péter fotográfus, fotóriporter, az MMA Nagydíját Csernyus Lőrinc építész, művészeti író, az MMA rendes tagja, az MMA Aranyérmét a Népművészeti Egyesületek Szövetsége vehette át, az MMA Művészeti Írói Díját Lengyel György rendező, művészeti írónak adományozták, az MMA Kováts Flórián-emlékérmével Balassa Mariann kulturális szervező munkáját ismerték el. Az akadémikusok egyebek mellett döntöttek arról is, hogy a jövőben hét regionális munkacsoport létrehozásával erősítik a köztestület vidéki, illetve határon túli jelenlétét, emellett egyszerűsített eljárásban teszik lehetővé a nemzet művészei számára az MMA-taggá válás lehetőségét.

2022. október 12.
Utolsó
// ]]>