© Thaler Tamás fotója

Újra látogathatók intézményeink

A járványhelyzet alakulásának függvényében elrendelt kormányzati feloldások május 1-jétől lehetővé teszik a kulturális intézmények, múzeumok és kiállítóhelyek újbóli megnyitását, ezért a következő hetekben a Magyar Művészeti Akadémia is fokozatosan megnyitja intézményeit.
2021. május 4.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Pesti Vigadó 2021. május 14-étől, a Műcsarnok május 4-én újra megnyitja kapuit. Bővebben... Közérdekű adatok

Pályázatok

Művészeti program pályázati kiírása:
 
MMA-21-P 


Pályázatok a covid–19 okozta gazdasági kiesések enyhítésére:
MMA-21-KF500
A pályázat lezárult. A döntési lista itt érhető el.
MMA-21-MH750

A pályázat eredményét itt lehet megtekinteni.
Segédlet az elszámoláshoz.

MMA-20-MHM és MMA-20-OMM döntési listája

A linkre kattintva elérhető a pályázati rendszer: tamogatas.mma.hu

KESZTHELY BALATONI KÖZPONTJÁNAK FEJLESZTÉSE 2020"

Magyar Művészet folyóirat

Hírlevél

Elhunyt Almási István népzenekutató

2021. március 8-án, 86 éves korában – szülővárosában, Kolozsvárott – elhunyt Almási István népzenekutató, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. Almási István az erdélyi magyar népzenekutatás első számú szaktekintélye volt, aki igen nehéz körülmények között a legmagasabb szakmai és erkölcsi igényeket kielégítő tudományos életművet hozott létre. Almási Istvánt a Magyar Művészeti Akadémia saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

2021. március 8.

Művészeti programokra írt ki pályázatot az MMA

MŰVÉSZETI PROGRAM PÁLYÁZATI KIÍRÁSA – 2021

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) az elmúlt évekhez hasonlóan 200 millió forint összegben nyílt pályázatot hirdet az államháztartás alrendszerén belüli és kívüli, a Magyar Művészeti Akadémia alapszabályában nevesített művészeti ágak területén működő civil és – a központi költségvetési szervek kivételével – egyéb szervezetek részére, művészeti szakmai programjuk megvalósításának támogatására.

2021. március 8.

Elhunyt Kernács Gabriella művészettörténész

2021. március 4-én, életének 78. évében elhunyt az MMA Művészeti Írói Díjával is elismert Kernács Gabriella művészettörténész, televíziós műsorszerkesztő, a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli tagja, aki férjével, B. Farkas Tamással a világon is példátlan munkát végzett a képzőművészet és iparművészet televíziós prezentálása terén.

2021. március 5.

Újjáalakult az MMA felügyelő testülete

Erdélyi Rudolf Zalán vezetésével, akit február 22-én választott elnökké a testület, megkezdte munkáját a Magyar Művészeti Akadémia újjáalakult Felügyelő Testülete. A testület további tagjai: Bús Balázs, a Kormány delegáltjaként, míg Galánfi András fafaragó-iparművész, akadémikus, Lajta Gábor festőművész, akadémikus és Sára Ernő tervezőgrafikus, akadémikus az MMA részéről – a Felügyelő Testület mandátuma 2024-ig szól.

2021. február 23.
Első Utolsó
// ]]>