Elhunyt Pollok László, az MMA pártoló tagja

Elhunyt Pollok László (1951–2020) építészmérnök, vállalkozó, a Magyar Művészeti Akadémia pártoló tagja. Pollok László egyike volt azoknak, akik az elmúlt évtizedekben sokat tettek egy nálunk még nem annyira megszokott vállalati kultúra meghonosításáért, a különböző kulturális-társadalmi területek kkv-k általi, nem reklámcélú mecenatúrájáért. A Magyar Művészeti Akadémia Alapítványt 2003 és 2010 között támogatta. A Bonex Építőipari Kft.-t irányító Pollok László ügyvezető igazgató az MMA tevékenységéhez először csupán megfigyelőként, programjaik alkalmi résztvevőjeként, majd szervezőként és támogatóként is kapcsolódott. Támogatása hozzájárult ahhoz, hogy a szervezet a köztestületté válásig a folyamatos működést biztosítani tudja. Az országgyűlés elnökének delegáltjaként részt vett az MMA-tagság előkészítő bizottság munkájában is.
Cégtulajdonosként Pollok László a kultúra és az üzleti szféra kölcsönösen előnyös együttműködési formáit kereste. A művészetek mellett másik szenvedélyévé a gasztronómia vált. A hazai gasztrokultúra megújítását célul tűző, Molnár B. Tamás-féle Magyar Gasztronómiai Egyesület egyik meghatározó és aktív tagja volt. Az MGE vezetőségi tagjaként folyamatos anyagi, adminisztratív és logisztikai támogatást nyújtott az egyesület működéshez, igyekezett kapcsolatait is az MGE érdekében bevetni.
Több étteremben volt társtulajdonos és elindításuknál amolyan mecénásként tevékenykedett, a szponzori pénzek mellett jó néhány vidéki étteremnek is nyújtott anyagi segítséget.
Szigetszentmártoni családi házát (1992–93) Makovecz Imre tervezte, ezután jó kapcsolatot ápolt a Makovecz családdal. A makói Makovecz-emlékmű felállításához is anyagi segítséget nyújtott.
A Magyar Művészeti Akadémia támogatásáért és új szponzorok szerzéséért 2005-ben Summa Artium díjat vehetett át.
Temetése június 23-án lesz a Farkasréti temetőben.
2020. június 15.  |  gyászhír pollok lászló pártoló tag