Lezárult a regionális építkezés első köre

A Magyar Művészeti Akadémia a Magyar Tudományos Akadémiával együttműködve Győr, Miskolc, Kecskemét, Veszprém, Szeged és Debrecen után Pécsett is létrehozta regionális központját. 2023. március 21-én megválasztották a pécsi regionális munkacsoport elnökét és köztestületi képviselőjét. A munkacsoport elnöki feladataira Dévényi Sándor Nemzet Művésze címmel kitüntetett építész, az MMA rendes tagja kapott bizalmat titkos szavazás útján. Szintén megválasztották a köztestületi képviselőt, aki Vas Bence gitárművész, -tanár, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának dékánhelyettese lett. Az MMA jelen lévő vezetői, Kiss János alelnök és Richly Gábor főtitkár mellett Őri László, Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke és Lénárd László, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Pécsi Területi Bizottságának elnöke sajtótájékoztató keretében értékelte az MMA pécsi regionális munkacsoport megalakulását és a két akadémia közti együttműködést.
2023. március 22.
Tájékoztatás
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy
a Pesti Vigadó, a Műcsarnok, valamint a Walter Rózsi-villa hétfőnként és kedden nem fogad látogatókat!
Közérdekű adatok

ÉPÍTÉSZET LIGETE
ÉPÍTÉSZETI TERVPÁLYÁZAT

A pályázat eredménye

Pályázatok


MŰVÉSZETI PROGRAM PÁLYÁZATI KIÍRÁSA (MMA-23-P)
Beadási határidő: 2023. április 24.


LANTOS MÚZEUM PÉCS 2022"

zárójelentés
virtuális séta
AZ MMA-22-P
MŰVÉSZETI PROGRAM PÁLYÁZAT DÖNTÉSI LISTÁJA

Elszámolási segédletek

A linkre kattintva elérhető a pályázati rendszer: tamogatas.mma.hu

Magyar Művészet folyóirat

Hírlevél

2023-as művészeti programokra írt ki pályázatot az MMA

MŰVÉSZETI PROGRAM PÁLYÁZATI KIÍRÁSA – 2023

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) 180 millió forint összegben nyílt pályázatot hirdet az államháztartás alrendszerén belüli és kívüli, a Magyar Művészeti Akadémia alapszabályában nevesített művészeti ágak területén működő civil és – a központi költségvetési szervek kivételével – egyéb szervezetek részére, művészeti szakmai programjuk megvalósításának támogatására.

2023. március 22.

Elhunyt Párkai István karmester, a nemzet művésze

Életének 95. évében, március 17-én elhunyt Párkai István, Kossuth- és Liszt-díjas kóruskarnagy, érdemes művész, a nemzet művésze, a Zeneakadémia karmester és karvezető tanszékének egykori tanszékvezető tanára, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. Kevés olyan karnagy van Magyarországon, akinek ne lett volna kapcsolata pályája során Párkai István professzorral. Azon tanár egyéniségek közé tartozott, akit minden tanítványa szeretett és tisztelt, különösen sokat tett azért, hogy a hazai fiatal zeneszerző nemzedék kórusművei előadásra kerüljenek. A Magyar Művészeti Akadémia, a Zeneakadémia, továbbá a Kulturális és Innovációs Minisztérium Párkai Istvánt saját halottjának tekinti.

2023. március 18.

Elhunyt Ambrus Éva akadémikus

Életének 83. évében elhunyt Ambrus Éva Ferenczy Noémi-díjas keramikus, iparművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. Tervezőművészként az 1970-es, 80-as években számos sikeres háztartási porcelán edénykészlet, illetve sorozatgyártott vendéglátóipari termékcsalád fűződik a nevéhez, amelyek a mai napig sok helyen fellelhetők. Az 1980-as évek derekától saját műhelyében dolgozott, ahonnan a természettel összhangban lévő kerti kerámia plasztikák, csobogók, majd köztéri művek is kikerültek. A Magyar Művészeti Akadémia Ambrus Évát saját halottjának tekinti.

2023. március 17.

Kitüntetett kiválóságok köszöntése

Novák Katalin köztársasági elnök és férje, Veres István; Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó; valamint Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke és felesége, Szutrély Katalin díszvacsorát adott a Kossuth-díjjal kitüntetett kiválóságok tiszteletére nemzeti ünnepünkön, március 15-én az MMA székházában, a Pesti Vigadóban.

2023. március 16.
Utolsó
// ]]>