Együttműködésről kötött megállapodást a Magyar Művészeti Akadémia és a Külgazdasági és Külügyminisztérium

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) és a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a magyar kulturális diplomáciai programok támogatásáról. A hosszú távú megállapodást a Magyar Művészeti Akadémia részéről dr. Richly Gábor főtitkár, a Külgazdasági és Külügyminisztérium részéről Schőberl Márton kulturális diplomáciáért felelős helyettes államtitkár látta el kézjegyével az MMA székházában, a Pesti Vigadóban.
2022. április 22.

200 millió forint pályázati forrásról döntött az MMA

A Magyar Művészeti Akadémia MMA-22-P kódú pályázatának eredménye

A Magyar Művészeti Akadémia az elmúlt évekhez hasonlóan 2022-ben is nyílt pályázatot hirdetett művészeti területen működő civil és egyéb szervezetek számára művészeti szakmai programjuk megvalósítására. A pályázaton közel hatszáz szervezet vett részt. A 292 nyertes pályázó megközelítőleg 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A támogatások alsó határa ötszázezer, míg felső határa egymillió forint.
Az MMA által biztosított forrás segítségével így ebben az évben is több száz új művészeti program valósulhat meg.

2022. május 10.

Kárpátaljai művésztelepek újulnak meg az MMA akadémikusainak felajánlásából

A Magyar Művészeti Akadémia az ukrajnai és kárpátaljai magyar művészek és művészeti területen alkotó és dolgozó emberek számára segítségnyújtási akciót szervezett a Magyar a Magyarért Alapítvány közreműködésével. A 2022. április 5-i közgyűlésen meghirdetett akció keretében 2022. április 29-ig akadémikusaink részéről 9.036.500 Ft összegű támogatás érkezett be az Alapítványhoz.

2022. május 9.

Díszvacsora a nemzet művészei tiszteletére

2022. május 5-én a Pesti Vigadóban díszvacsorát adott a 2020. és 2021. évben Nemzet Művésze díjjal kitüntetett kiválóságok tiszteletére a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, Vashegyi György. A díszvacsorán az új és korábbi díjazottak mellett részt vett Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere, Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, Kiss János, az MMA alelnöke, Richly Gábor, az MMA főtitkára és Ferencz István akadémikus, nemzet művésze, a Nemzet Művésze díj Bizottság elnöke.

2022. május 6.

Köztestületi díjakat adtak át és alelnököt választottak a Magyar Művészeti Akadémia közgyűlésén

A Magyar Művészeti Akadémia 2022. április 5-én tartotta meg ez évi első közgyűlését székházában, a Pesti Vigadóban, ahol átadták a 2021. évi köztestületi díjakat. A közgyűlésen amellett, hogy elfogadták az elnök, az elnökség, a tagozatok, a bizottságok és a főtitkár beszámolóját és tájékoztatták a közgyűlést az MMA idei művészeti, szakmai programtervéről, alelnököt is választottak. A tavaly megüresedett tisztségre a jelölőbizottság által is támogatott Turi Attila Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építészt, az Építőművészeti Tagozat vezetőjét választotta a testület.

2022. április 5.
Utolsó
// ]]>