Hangjegyek a ládafiából

Interjú Balassa Sándorral


Balassa Sándor január 20-án ünnepelte 85. születésnapját. Ebből az alkalomból a Makovecz utcában is köszöntötték barátai és pályatársai a zeneszerzőt, a nemzet művészét, a Magyar Művészeti Akadémia egyik alapító tagját, aki ideje nagy részét ma is komponálással tölti, és akinek zongorára, csembalóra, hárfára és cimbalomra írt munkáit az elmúlt években Kassai István zongoraművész, az MMA rendes tagja játszotta lemezre. A Pesti Vigadóban december elején a Zeneművészeti Tagozat szervezésében hangversenytermi bemutatót is tartottak műveiből. Balassa Sándor zeneszerzőt kérdeztük...
30 يناير, 2020

Koncert Halmos Béla emlékére

Október 26-án, szombaton este 7 órakor a Marczibányi téri Művelődési Központban a Kaláka együttes adott koncertet. Az esten Halmos Béláról, a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti, Néprajzi Tagozatának nemrégiben elhunyt tagjáról emlékeztek meg művésztársai. 

28 أكتوبر, 2013

Ünnepi hangverseny október 23-án

A Magyar Művészeti Akadémia és Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata ünnepi hangversenyt rendezett az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékének és hőseinek tiszteletére. A Pannon Filharmonikusok nemzeti zenekarának előadásában felcsendültek Dubrovay László és Balassa Sándor művei. 

24 أكتوبر, 2013

Mi Padre - Jávori Vilmos emlékkoncert

2013. október 24-én, a Művészetek Palotájában rendezik meg a számos vendéget felvonultató Mi padre - az én Apám című lemez bemutató koncertjét, mely egyben emlékkoncert is az elhunyt nagyszerű dobos, Jávori Vilmos tiszteletére. 

16 أكتوبر, 2013

Perényi Miklós és Bogányi Gergely hangversenye

Különleges találkozásnak lehet szem- és fültanúja az, aki ott lesz 2013. október 30-án a MÜPA Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. A két fellépő művész egyikét sem kell bemutatni a hazai koncertéletnek: Perényi Miklós kisgyerek kora óta, mintegy hatvan esztendeje állandó szereplője, de Bogányi Gergely is már tizennyolc éve az.

15 أكتوبر, 2013

Vásáry Tamás 80 éves

A csodagyerekként indult, káprázatos nemzetközi karriert befutó, Kossuth-díjas Vásáry Tamás idén ünnepli 80. születésnapját. Ez alkalomból az MR Szimfonikusok október 15-én tart hangversenyt a MÜPA Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

10 أكتوبر, 2013
الأول آخر