Szurcsik József képzőművész, társkurátor

Online járható be a II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon

Az elmúlt hat évben a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére a Műcsarnokban komoly szakmai és közönségérdeklődés mellett, műfajonkénti elosztásban valósultak meg az egyes művészeti ágak friss teljesítményét bemutató Szalonok. 2020-ban újra Képzőművészeti Szalon következik, melyet a fennálló járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel egyelőre virtuálisan mutatunk be. Az eredetileg március 28-ára tervezett megnyitó helyett online jelentkezik az MMA intézménye: szombaton 11 órakor Szegő György DLA, a Műcsarnok művészeti igazgatója köszöntőjét és Szurcsik József kurátor, az MMA rendes tagja megnyitóbeszédét itt osztjuk meg Önökkel. A megnyitót követően a kiállítást virtuálisan lehet bejárni. A Szabadjáték / II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon kiállításon mintegy 200 alkotó friss, az utóbbi öt évben készült munkáit – festményeket, szobrokat, grafikákat, videóműveket és installációs alkotásokat – láthatunk (igaz, csak otthonról) a Műcsarnok termeiben.
27 مارس, 2020

Portréfilm Vinczeffy Lászlóról

A Duna Tv Isten kezében című magazin műsorában augusztus 23-án, vasárnap 9 órakor portréfilmet sugároznak Vinczeffy László festőművészről, a Magyar Művészeti Akadémia tagjáról.

19 أغسطس, 2015

Zebegényben újra látható „A világ közepe"

Az Amrita Sher-Gil nyomában című tárlat záróeseménye
 
Zebegény utcáin augusztus 24-ig tekinthetők meg molinókon Amrita Sher-Gil helyben festett képei, valamint családi fotók is. Az Amrita Sher-Gil nyomában című kiállítás záró eseményére augusztus 21-én 20.30 órakor kerül sor a Dőry Villában (Zebegény Dózsa György út 24.) 

17 أغسطس, 2015

Szlovén kapcsolat a Műcsarnokban

Augusztus 6-án Mesterek és mestereik ‒ Hagyomány és folytonosság a szlovén festészetben címmel nyílt kiállítás a Műcsarnokban, amely a szlovén festészetbe enged betekintést az 1920-as évektől máig. A kiállítás egy csereprogram keretében jött létre, melynek másik eseménye, a Magyar Művészeti Akadémia képzőművészeit bemutató tárlat július 1-jén nyílt meg a ljubljanai várban.

07 أغسطس, 2015

Már több mint 13 ezer látogató

Bő egy hónap alatt 13 ezer látogatója volt a Magyar Művészeti Akadémia nagyszabású kiállításának Ljubljanában. A kiállítást szlovéniai látogatása során – a kortárs művészet iránt érdeklődő orosz miniszterelnök – Dmitrij Medvegyev is megtekintette.

03 أغسطس, 2015

Látogatói csúccsal zárt az Itt és most – Képzőművészet. Nemzeti Szalon 2015 kiállítás a Műcsarnokban

25 116 fős új látogatói csúccsal zárt a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére megvalósuló idei, április 25-től július 19-ig nyitva tartó immár második Szalon kiállítás, mely a kurátor, N. Mészáros Júlia válogatásában a magyar képzőművészet elmúlt tíz évéből 208 képzőművész 460 alkotását mutatta be. A több nemzedéket képviselő és számos határon túli alkotót felsorakoztató tárlat új nézőpontot kínált a kortárs képzőművészeti folyamatok komplex egészhez mért finom eltéréseinek megértéséhez.

Tekintse meg a kiállítást virtuális sétával!

24 يوليو, 2015
الأول آخر