Nemzeti ereklyéink titkai

Bemutatták Horváth Hilda Varga Péterről készített monográfiáját

Az MMA irodaházában tartották meg Varga Péter, az MMA rendes tagja monográfiájának bemutatóját február 19-én. Az akadémikus több nemzeti ereklyénket is szakértőként vehette kézbe. Az ötvösművész, restaurátorral és Horváth Hilda művészettörténésszel, a monográfia szerzőjével Keppel Márton művészettörténész, az MMA Iparművészeti Tagozatának titkára beszélgetett.
21 فبراير, 2024

Ismét lehet pályázni az MMA hároméves ösztöndíjára

Hetedik alkalommal lehet jelentkezni a programba

Április 2-ig lehet pályázni a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) hároméves ösztöndíj­programjára, amelynek szakmai lebonyolítója az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI). 

28 فبراير, 2024

Kihirdették a Palóc Társaság tanulmány és szépíró pályázatának eredményét

„Magyarnak születtem, magyar is maradok"
 
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére idén 28. alkalommal hirdette meg a Palóc Társaság tanulmány- és szépírói pályázatát. A január 27-én a Klebelsberg Kastélyban rendezett díjátadó esemény védnöke Kókay Krisztina, Ferenczy Noémi díjas textilművész, az MMA rendes tagja volt, aki a kategóriák első helyezettjei részére névre szóló, dedikált alkotásait adta át.

08 فبراير, 2024

Elhunyt Katona Szabó Erzsébet textilművész

Életének 72. évében elhunyt Katona Szabó Erzsébet, Ferenczy Noémi-díjas textilművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. Katona Szabó Erzsébetet a Magyar Művészeti Akadémia saját halottjának tekinti.
„Műveimben… az elemek, a témák állandóan vissza-visszatérnek új alakban, újabb és újabb utak nyílnak. Mindig fontosnak éreztem viszont az érzelmekre hatni tudó üzenetet, legyen az falikárpit, öltözékbemutató, vagy éppen bőrkollázs-kompozíció." (Katona Szabó Erzsébet)

05 فبراير, 2024

Kortárs magyar kerámia Ljubljanában

További együttműködést terveznek

Január 24-én a ljubljanai Liszt Intézet és a Magyar Művészeti Akadémia közösen rendezte a „Közös nyelv // Common Tongue – Kortárs magyar kerámia Ljubljanában" című kiállítás finisszázsát. A tárlaton a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasainak kortárs kerámia alkotásait tekinthették meg a látogatók. 

05 فبراير, 2024

Életműdíjat kapott Jakobovits Márta

Az elismerést Nagyváradon, a magyar kultúra napja alkalmából adták át

A régió korábbi hagyományaihoz hasonlóan az ünnepségének idén is a Szigligeti Színház adta a helyszínét. A gála záróeseménye volt az RMDSZ megyei szervezete, illetve Debrecen, Berettyóújfalu és Margitta önkormányzata által szervezett egyhetes ünnepi rendezvénysorozatnak.

24 يناير, 2024
آخر