Átadták a Patronus Arts-díjakat és a Samu Géza-díjat

Díjátadó kertiparti keretében búcsúztatta a Makovecz Szalonban akadémiánk a mögöttünk hagyott szezont július 3-án. A Patronus Arts-díj építészeknek szóló elismerését Lukács Péter, az iparművészeknek adott elismerését pedig a belsőépítész Láng Judit kapta. A Samu Géza-díjat Rajcsók Attila vehette át. A háznagyi teendőket ez alkalommal Kő Pál és Szemadám György látta el, közreműködött Szabó András előadóművész és a Borfolk zenekar.
2019. július 3.

A kolozsvári Hitel sorsa

Vetített képes előadás keretében beszélt Szász István Tas a Kolozsvárott 1935 és 1944 között megjelent Hitel című nemzetpolitikai szemle létrejöttének körülményeiről, elhallgatásáról és a lap mának szóló üzenetéről. Az est háznagyi teendőit Juhász Judit látta el.

2019. február 13.

A harapófogó öblében: Döbrentei Kornél könyvbemutatója

Makovecz-szalonban mutatták be Döbrentei Kornél A harapófogó öblében című válogatott verseskötetét február 6-án. A Püski Kiadó révén a minap napvilágot látott kötet kapcsán a szerzővel és a kiadóval, Püski Istvánnal Borbély László beszélgetett. A háznagyi teendőket Juhász Judit látta el, az est során Dóka Andrea és Szersén Gyula színművész, illetve Petrás Mária és Szlama László előadóművész közreműködött.

2019. február 6.

Kiss Anna és Ferencz István köszöntése

Kiss Annát, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas író-költőt nyolcvanadik, valamint Ferencz Istvánt, az ugyancsak a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas építészt hetvenötödik születésnapja alkalmából köszöntötték január 30-án. A háznagy Ács Margit író, kritikus volt. Az esten közreműködött Vámosi Nagy Zsuzsanna fuvola- és Csáky András gitárművész.

2019. január 30.

Vörös Győző könyvbemutatója: Machaerus III

Digitális könyvbemutató keretében ismertette 2019. január 16-án a Kecske utcai Makovecz-szalonban Vörös Győző ókorkutató, ásatásvezető, a Holt-tenger partján folyó szentföldi magyar régészeti misszió legújabb kutatási eredményeit rögzítő Machaerus III című kötetet. Az est háznagyi teendőit Juhász Judit látta el.

2019. január 16.

A Patrónus Arts Alapítvány díjátadója

Átadták a Patrónus Arts Alapítvány díjait 2018. december 19-én. Idén az irodalmi kategóriában Baán Tibor költő, a zenei kategóriában pedig Mechler Anna karnagy munkásságát ismerte el az alapítvány kuratóriuma.

2018. december 19.
Első Utolsó