Néhány mondat a szabadságról

Portréfilm Dávid Gyuláról
 
Az erdélyi magyarság 1956-os kiállásáról és meghurcoltatásáról láthattak portréfilmet a Makovecz Szalon nézői szeptember 30-án. A kolozsvári Dávid Gyula irodalomtörténész sorsán keresztül a Néhány mondat a szabadságról című mozi egy máig feldolgozatlan dráma kevésbé ismert fejezetét varázsolta a filmvászonra.

2020. szeptember 30.

Évadnyitó kerti parti

Születésnapi köszöntésekkel gazdagított évadnyitó kertipartival vette kezdetét az őszi Makovecz-szalon legújabb rendezvénysorozata szeptember 9-én. Az esten többek között Vashegyi György, akadémiánk frissen újraválasztott elnöke, valamint Kucsera Tamás Gergely főtitkár is megjelent.

2020. szeptember 30.

Lélekszkafander a Makovecz Szalonban

Szemadám György legújabb, Lélekszkafander című könyvét mutatták be a Makovecz Szalonban. A szerzővel Alexa Károly irodalomtörténész beszélgetett, a háznagyi teendőket Juhász Judit látta el, a műből Gy. Szabó András előadóművész olvasott fel részleteket.

2020. szeptember 23.

Operettről szavakban és képekkel

Vetítettképes előadás keretében mutatta be szeptember 16-án Oláh Zsolt színházi elemző, az MMA művészeti ösztöndíjasa a Kiss-B Attila által vezetett, megújult Budapesti Operettszínházban látható Csárdáskirálynő című darabot. A kulisszatitkokat is bőven érintő „Hagyjuk ezt a fene Bécset. Hazamegyünk. Azért Pest mégiscsak Pest" című előadás háznagyi teendőit Juhász Judit látta el.

2020. szeptember 16.

Évadzáró a Makovecz-szalonban

A koronavírus-járvány miatti hosszú kényszerszünetet követően kertipartival egybekötött évadzárót tartott a Makovecz-szalon. A rendezvénysorozat zárásaként Kucsera Tamás Gergely főtitkár megemlékezett közelmúltban elhunyt akadémikusainkról. Az eseményen részt vett Vashegyi György, az MMA elnöke is.

2020. július 6.
Első Utolsó