Januártól folytatódnak a szalon programjai

Januártól ismét látogatható az MMA Makovecz Imre (volt Kecske) utca 25. szám alatti Akadémia Szalonja, amelynek tavaszi programjai az alábbiakban olvashatók.
2022. január 12.

Bemutatták a Hager Ritta textilművészről szóló monográfiát

Az MMA Kiadó jóvoltából elkészült a Hager Ritta életét és műveit bemutató monográfia, amelyet a Makovecz-szalonban mutattak be június 8-án. Az est háznagyi teendőit Juhász Judit látta el.

2022. június 8.

Akinek egymillió lakásban van bútora

A nyolcvan éves Tóth Tibor Pált köszöntötték június 1-én a Makovecz-szalonban. A háznagyi teendőket Juhász Judit látta el. A Munkácsy Mihály-díjas, érdemes művész belsőépítész, bútortervező laudálása során Juhász Judit hangsúlyozta, hogy munkásságával történelmi korokat fogott át. 

2022. június 1.

Miért nem nevelheti az értelmiség az ifjúságot?

Május 25-én Deme Tamás Miért nem nevelheti az értelmiség az ifjúságot című Karácsony Sándorról írott tanulmánykötetét mutatták be a Makovecz-szalonban. Ebből az alkalomból a művelődéskutató szerző és Erős Kinga az Orpheusz Kiadó vezetője, a Magyar Írószövetség elnöke ismertette a múlt század talán legeredetibb magyar pedagógia-tudósának munkásságát. Karácsony Sándorról Mezey Katalin költő beszélt, írásaiból Varga Tamás színművész olvasott fel részleteket, Sipos Mihály és felesége, Mária asszony pedig gyimesi lassú keserves nótákat muzsikált.

2022. május 25.

Szabó Marianne születésnapi köszöntése

Barátai és pályatársai kilencvenedik születésnapján a Makovecz-szalonban köszöntötték május 18-án Szabó Marianne Munkácsy Mihály-díjas ipar- és textilművészt. Az ünnepségen részt vett Vashegyi György, az MMA elnöke, a háznagyi teendőket Sára Ernő, Magyarország Érdemes Művésze látta el. Közreműködött Császár Angela Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, valamint a népzenész Sipos Mihály és felesége, Mária asszony.

2022. május 18.

Más technika, azonos gondolatvilág

Két legendás plakátkészítő Árendás József Munkácsy Mihály-díjas, érdemes művész és Bakos István Ferenczy Noémi-díjas grafikus közös könyvbemutatóját rendezték május 4-én. A rendezvényt a Pesti Vigadóban rendezett közös kiállításuk egyéves évfordulóján tartották a Makovecz-szalonban.

2022. május 4.
Utolsó