Júniustól folytatódnak a szalon programjai

Júniustól ismét látogatható az MMA Makovecz Imre (volt Kecske) utca 25. szám alatti Akadémia Szalonja, amelynek programjai az alábbiakban olvashatók. (Az eseményeken történő részévtelkor kérjük vegyék figyelembe a vonatkozó járványügyi előírásokat.)
 
2021. június 8.

Bemutatkoztak a Bilincstörők

A Borbély László tollából született Bilincstörők című novelláskötetet mutatták be a Makovecz Szalonban október 28-án. A háznagyi teendőket Döbrentei Kornél Babérkoszorú díjas író-költő látta el, közreműködött Dóka Andrea színművész.

2020. október 28.

Összművészeti köszöntöttek

Kettős születésnapot ünnepeltek október 21-én a Makovecz Szalonban: Kollár Éva karnagyot hetvenötödik, Bertalan Tivadar látványtervezőt pedig kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték. A háznagyi teendőket ezúttal Juhász Judit látta el, közreműködött Győrffy Gergő hegedűművész.

2020. október 21.

A Soha, a Mindig és a Pillanat

A gesztusfestészet egyik kimagasló hazai képviselőjére, a Kossuth-díjas Kokas Ignácra, az MMA posztumusz tiszteleti tagjára emlékeztek a Makovecz Szalonban október 14-én A Soha, a Mindig és a Pillanat – In memoriam Kokas Ignác című portréfilmmel.

2020. október 14.

Átadták az MMA Zeneművészeti Tagozatának zenepedagógiai díjait

Zenepedagógusokat díjazott a Magyar Művészeti Akadémia. Az MMA Zeneművészeti Tagozata idén Bartalus Ilona és Sebestyénné Farkas Ilona karnagyok, valamint Papp László gordonkatanár és Pécsiné Pánczél Mária hegedűtanár áldozatos munkáját és életművét ismerte el. A díjátadót ünnepélyes keretek között 2020. október 7-én tartották a Makovecz-szalonban, az átadó háznagya Tóth Péter tagozatvezető volt.

2020. október 7.

Néhány mondat a szabadságról

Portréfilm Dávid Gyuláról
 
Az erdélyi magyarság 1956-os kiállásáról és meghurcoltatásáról láthattak portréfilmet a Makovecz Szalon nézői szeptember 30-án. A kolozsvári Dávid Gyula irodalomtörténész sorsán keresztül a Néhány mondat a szabadságról című mozi egy máig feldolgozatlan dráma kevésbé ismert fejezetét varázsolta a filmvászonra.

2020. szeptember 30.
Utolsó