Évadzáró kerti parti a Makovecz Szalonban

Vargha Mihály kapta a Samu Géza-díjat
 
Az Akadémiai Szalonban június 28-án megtartott díjátadón Juhász Judit, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) szóvivője köszöntötte a megjelenteket, mások mellett Turi Attila, Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építészt, az MMA alelnökét, Richly Gábort, az MMA főtitkárát, Karmó Zoltán Munkácsy Mihály-díjas szobrászművészt, Magyar Képzőművészeti Egyetem docensét, a Samu Géza-díjat gondozó Alapítvány kuratóriumi elnökét és Gálhidy Péter Munkácsy Mihály díjas szobrászművészt, a kuratórium tagját, a köztestület levelező tagját.

2023. június 28.

Elfeledett dallamok szólaltak meg

A Hungaricus együttes készülő lemezének bemutatója

Az Akadémiai Szalon közönsége sokszínű estéket tölthet el a(z immár) Makovecz utcai helyszínen. Szakmai találkozások, örömök, születésnapok színtere szokott lenni a modern lovagterem, mely ezúttal az akár háromszáz éves dallamok hívtak történelmi zenés utazásra. Az utazás vezetői a Hungaricus együttes tagjai, Jánosi András hegedűn, Apró Anna kobzon, Légrády Eszter citerán keltette életre a korábbi századok régi magyar zenei gyűjteményeinek dallamanyagát. A június 21-én elhangzott előadásban közreműködött Szentimrei Panna és Bese Botond.

2023. június 21.

A Dunánál: pillantások egy textilművészre

Filmvetítéssel köszöntötték a nyolcvanéves Kókay Krisztinát

Óbudán a Makovecz Imre utcai Akadémiai Szalonban május 31-én filmvetítéssel és kötetlen beszélgetéssel köszöntötték születésnapján Kókay Krisztina Ferenczy Noémi-díjas grafikust, textilművészt, kiváló művészt, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagját.

2023. május 31.

Drámai múltidézés

Felavatták Hubay Miklós síremlékét
 
Százöt évvel ezelőtt április 3-án született Hubay Miklós drámaíró, az MMA posztumusz tiszteleti tagja. Ebből az alkalomból Ács Margit Kossuth-díjas író, kritikus az MMA rendes tagja, Németh Attila és Bognár Anna a Hubay Miklós „Elveszett paradicsom" Alapítvány kurátorai, Juhász Judit, az MMA szóvivője, illetve Rózsássy Barbara, a Magyar Írószövetség titkára felavatta síremlékét, Pintér Attila szobrászművész alkotását a Farkasréti temetőben. 

2023. április 26.

„Az igazi művészet út az Istenhez"

Vajda László népi iparművészt, kovácsmestert köszöntötték

Hetvenedik születésnapja alkalmából, szűkebb családja jelenlétében köszöntötték Vajda László kovácsmestert, a népművészet mesterét, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagját április 19-én az Akadémiai Szalonban. Az ünnepeltet Galánfi András Kossuth-díjas előadóművész, fafaragó művész, az MMA rendes tagja és Juhász Judit, a köztestület szóvivője köszöntötte. Az eseményen mások mellett megjelent Richly Gábor főtitkár is.

2023. április 19.
Utolsó