Évadnyitó kerti parti

Születésnapi köszöntésekkel gazdagított évadnyitó kertipartival vette kezdetét az őszi Makovecz-szalon legújabb rendezvénysorozata szeptember 9-én. Az esten többek között Vashegyi György, akadémiánk frissen újraválasztott elnöke, valamint Kucsera Tamás Gergely főtitkár is megjelent.
2020. szeptember 30.

Operettről szavakban és képekkel

Vetítettképes előadás keretében mutatta be szeptember 16-án Oláh Zsolt színházi elemző, az MMA művészeti ösztöndíjasa a Kiss-B Attila által vezetett, megújult Budapesti Operettszínházban látható Csárdáskirálynő című darabot. A kulisszatitkokat is bőven érintő „Hagyjuk ezt a fene Bécset. Hazamegyünk. Azért Pest mégiscsak Pest" című előadás háznagyi teendőit Juhász Judit látta el.

2020. szeptember 30.

Évadzáró a Makovecz-szalonban

A koronavírus-járvány miatti hosszú kényszerszünetet követően kertipartival egybekötött évadzárót tartott a Makovecz-szalon. A rendezvénysorozat zárásaként Kucsera Tamás Gergely főtitkár megemlékezett közelmúltban elhunyt akadémikusainkról. Az eseményen részt vett Vashegyi György, az MMA elnöke is.

2020. július 6.

Fény, idő, játék

Tóth György fotóművészt köszöntötték hetvenedik születésnapja alkalmából március 11-én. A háznagyi teendőket ezúttal a Balogh Rudolf-díjas érdemes művész, Haris László látta el.

2020. március 11.

A múltfaragás jövőépítés is

Cseke Péter kolozsvári irodalomtörténész, egyetemi tanár a két világháború közti erdélyi magyar ajkú értelmiségnek a kisebbségi létben gyökerező gondolatairól tartott előadást március 4-én. Az esten a háznagyi teendőket ellátó Juhász Judit köszöntőjében kiemelte, hogy Cseke Péter munkásságát több mint negyven önálló kötet fémjelzi. 

2020. március 4.

„Engedelmeskedni az anyagnak"

Nyolcvanadik születésnapja alkalmából a Makovecz Szalonban köszöntötték Kótai Józsefet, majd levetítették az életéről és munkásságáról készített, Engedelmeskedni az anyagnak című portréfilmet február 19-én. A Ferenczy Noémi-díjas és érdemes művész életét feldolgozó mozi rendezője és operatőre Buglya Sándor volt, aki a műben egyúttal a riporteri feladatokat is ellátta. A háznagy az esten Juhász Judit volt.

2020. február 19.
Utolsó