Csodalépés Rátóti Zoltánnal

A Csiky Gergely Színház igazgatója Rátóti Zoltán első szólólemezét, a Csodalépés című albumot február 3-án este a Nemzeti Színházban mutatja be.

Rátóti Zoltán a Neil Young Sétány zenekar tagja, számos hangoskönyv elkészítése után a régi nagy színészek hagyományát követve önálló lemezzel készül, amelynek első, lemezbemutató koncertje a Gobbi Hilda Színpadon lesz - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Csodalépés Rátóti Zoltán első szólólemeze, amelyet zeneszerzőként is teljes egészében ő jegyez. A hangszerelés - ami Juhász Gábor munkája - elsősorban gitárokra és ütőhangszerekre épül. A dzsesszgitáros a lemezen és a koncerteken is közreműködik. Müller Péter Sziámi dalszövegei kétéves közös alkotómunka során születtek meg.

"A koncert különlegessége, hogy a valóságostól az idézőjelesig bontakoznak ki a szerepek és a lelkiállapotok: a férfi, aki utat keres; a színész, aki hangot keres. A Casablanca Humphrey Bogartja, a szamuráj, a cowboy, a ló és a lovas, a gyengéd és a szilaj, a komédiás és a drámai hős, a tépelődő és a templomépítő egymás után, de egységes egészként szólalnak meg a koncerten" - áll az ajánlóban.

A koncerten Rátóti Zoltán (gitár, ének, szájharmonika), Juhász Gábor (elektromos gitár) és Restás Gergő (ritmushangszerek) lép színpadra.

Rátóti Zoltán korábban a Nemzeti Színház társulatában játszott, a Jászai Mari-díjas színész a 2010/2011-es szezontól a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója.

Forrás:kulturpont.hu