Az idei Patronus Arts díjasok

Irodalmi kategóriában Miklóssy Endre író, építészmérnök, zenei kategóriában pedig Nádor György zongoraművész, professzor emeritusz kapta idén Patronus Arts díjat június 28-án. Az elismerések átadása előtt Császár Miklós az alapítvány képviseletében bejelentette, hogy a jövőben a díjazottak között lehetnek határainkon túl élő magyar ajkú művészek is.

A Miklóssy Endrét laudáló Mezey Katalin kiemelte, hogy a többkötetes író Hamvas Béla életművének egyik legalaposabb ismerője.
Nádor Györgyöt Dubrovay László zeneszerző laudálta. Papírra vetett gondolatait Rátóti Zoltán színművész tolmácsolta. Mint azt a zeneszerző kihangsúlyozta több évtizedes pedagógiai munkássága, példamutató emberi és művészi magatartása Nádor Györgyöt a legkiválóbb magyar muzsikusok közé emeli.
A háznagyi teendőket Szemadám György festőművész, író látta el. Az esten közreműködött Sipos Mihály, a Muzsikás együttes prímása és felesége, Kardos Mária, akik széki népzenét játszottak. A díjátadó után tartott évadzáró ünnepségen számos akadémikus mellett részt vett Fekete György elnök és Kucsera Tamás Gergely főtitkár is.